Cuma, Mart 29, 2024

Google, Kullancıları Güvenli Olmayan Web Siteleri Konusunda Uyaracak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google artık arama sonuçları bir son dakika haberi etrafında hızla değiştiğinde kullanıcılara haber verecek. Bazı aramalar artık “bu sonuçlar hızla değişiyor gibi görünüyor” şeklinde bir uyarı getirecek ve bir alt başlık “bu konu yeniyse sonuçların güvenilir kaynaklar tarafından eklenmesi bazen zaman alabilir” şeklinde açıklanacak. Bir blog gönderisinde açıklama yapan şirket, kullanıcıların daha sonra daha fazla sonuç bulduğunda tekrar kontrol etmek isteyebileceklerini öne sürüyor.

Yeni Bildirim güncellemesi başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri merkezli İngilizce sonuçlarında pilot olarak başlayacak ve ilgil arama sonucunun altında “bir konu hızla geliştiğinde ve bir dizi kaynak henüz ağırlıkta olmadığında” uyarısı görünecek. Google, önümüzdeki aylarda aracın varlığını diğer pazarlara genişletecek.

Şirket, “Google Arama, sunabileceğimiz en yararlı sonuçlarla her zaman orada olacak olsa da, bazen aradığınız güvenilir bilgiler henüz çevrimiçi değil. Bu, özellikle ilk yayınlanan bilgilerin en güvenilir olmayabileceği son dakika haberleri veya yeni ortaya çıkan konular için geçerli olabilir.” dedi. Stanford İnternet Gözlemevi araştırmacısı Renee DiResta’nın bir tweet’ini takiben, dün özellik hakkında Recode bildirildi.

Google, Kullancıları Güvenli Olmayan Web Siteleri Konusunda Uyaracak! 2

Örnek bir Google arama ekran görüntüsü, Galler’de 2016 UFO görülmesiyle ilgili yakın tarihli bir tabloid hikayesine açık bir referans olan “106 mil hızla seyahat eden ufo kayda alındı” sorgusunu içeriyor. (Şu anda, bu kesin arama sonucu aslında uyarıyı içermiyor.) “Birisi Galler’de yayınlanan bu polis raporu videosunu kayda aldı ve bu video basında yer edindi.

Google Search Genel İrtibat Sorumlusu Danny Sullivan konu hakkında, “Bu konuda pek bir şey yok. “Ama insanlar muhtemelen onu arıyorlar, sosyal medyada dolaşıyorlar – bu yüzden trend olmaya başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca, orada olması gereken çok fazla harika şeyin olmadığını da söyleyebiliriz. Ayrıca belki de yeni şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bu tuhaf örnek bir yana, Google, ilk resmi raporların genellikle yanlış olduğu ve kasıtlı yanlış bilgilerin yaygın olduğu toplu çekim olaylarından sonra istemeden yanlış bilgiler paylaştı. (Bu, bazen “veri boşlukları” veya birkaç arama sonucu olan ve kötü niyetli kişiler tarafından kolayca ele geçirilebilecek anahtar kelimeler tarafından daha da kötüleşiyor.)

Bu uyarı, art niyetli gönderilerin üretimini mutlaka durdurmayacaktır ve Google’ın yeterli bir veriyi nasıl belirlediği tam olarak açık değil. Ancak, yüksek Google yerleşiminin erken, güvenilmez arama sonuçlarına sağlayabileceği bazı yanlış meşruiyetleri ortadan kaldırabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler