Cuma, Mart 29, 2024

Google Pixel 4, RCS Mesajlaşmayı Tam Olarak Desteklemiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonların hayatımıza girişi ile SMS teknolojini yerini hızlı bir biçimde Telegram, WhatsApp gibi daha çok özellikli aplikasyonlara bıraktı. Fakat SMS halen günümüzde kullanılmakta, yılda 8 trilyona kadar kısa mesaj gönderilmekte. Bu sebepten ötürü Google Android’deki SMS deneyimlerini geliştirmek için Google RCS ismini verdiği teknoloji ile karşımıza çıkıyor.

Türkçe karşılığı “Zengin İletişim Hizmetleri” olan RCS (Rich Communication Services), 2019 yılında Mobile World Congress’de (Mobil Dünya Kongresi) tüm Dünya’ya resmi olarak lanse edilmişti.

Bilmeyenler için RCS hakkında kısaca bilgilendirmek istedim.

63

Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Pixel 4 familyası, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ağlarından bazılarında RCS mesajlaşma desteğini barındırmıyor. Verizon ve T-Mobile, Twitter’dan yaptığı açıklamada, telefonun 9to5Google tarafından fark edildiği gibi desteklenmediğini ve AT&T’nin telefonun desteklenip desteklenmeyeceğini henüz söylemedi. 

Verizon, standart Android Mesajlar uygulamasına okuma makbuzları, yazma göstergeleri ve daha yüksek kaliteli ekler gibi özellikler ekleyen RCS teknolojisini destekleyeceğini belirtti.

Waterfall image II zqgauu

RCS mesajlaşma lansmanı tam bir karmaşaya döndü. Akıllı telefonları kullandığımız sürece var olan temel SMS ve MMS mesajlaşmalarının yerini alması beklenen standart, yıllardır kullanıma sunulmak üzere planlanıyor.

En büyük hamle, Google’ın Android’de mesajlaşmayı yükseltmenin çözümü olarak RCS’ye karar verdiği 2018 yılında geldi. Ama bir yıldan fazla bir süre sonra, çok az hareket oldu. Google, bu yılın başlarında taşıyıcı ortakları üzerinde değişiklik zorlamaya başlayacağını söyledi, ama bu değişiklik ABD’de pekte başarılı olmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler