Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Google Pixel 7 Ailesi, Pixel Tablet ve Pixel Fold’un Kullanacağı Kamera Sensörü Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google‘ın yaklaşmakta olan Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefon modellerinin sızıntıları nihayet ortaya çıkmaya başladı. Bir yazılım geliştiricisi Google’a ait kodları analiz ederken şirketin yeni nesil akıllı telefonlarında ve yeni cihazlarında kullanacağı kamera sensörlerini keşfetmeyi başardı.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, şu an mevcudiyette satışta olan Pixel 6 ailesi gibi ana kamera sensörü olarak Samsung GN1 çipini kullanacak ve ultra geniş açılı kamera olarak Pixel 6 ailesindeki gibi Sony IMX381 sensörüne sahip olacaklar. Ön taraftaki özçekim kamerasında ise Samsung GM1 sensörü kullanılıyor olacak.

Pixel 7 Fold veya Pixel 7 Ultra geliyor!

pixel 7 ailesi
Google Pixel 7 Ailesi, Pixel Tablet ve Pixel Fold'un Kullanacağı Kamera Sensörü Belli Oldu! 3

Yazılım Geliştiricisi yayımladığı raporda, Lynx kod adına sahip bir başka telefon modelinden de bahsederken spekülasyonlar ve iddialar bu telefonun uzun zamandır beklediğimiz ve adının Pixel Fold olmasını umduğumuz şirketin katlanabilir akıllı telefon modeli olacağını belirtiyor.

Lynx kod adlı akıllı telefon Sony IMX787 ile Samsung GN1 sensörlerine sahip olacak ve özçekim kamerası ise 13MP çözünürlüğe sahip Sony IMX712 sensörünü kullanacak. Kod adıyla tanınan akıllı telefon yaz Pixel 7 Ultra ya da Pixel Fold olarak karşımıza çıkacak.

Bir başka spekülasyonlar ise Google’un tedarikçiler tarafından sunulan yeni kamera sensörlerini dahili olarak test etmek için kullanılan bir donanım platformu da olabileceği yönünde.

Pixel Tablet ve Pixel Fold’un kamera detayları da ortaya çıktı!

google pixel tablet pch cover
Google Pixel 7 Ailesi, Pixel Tablet ve Pixel Fold'un Kullanacağı Kamera Sensörü Belli Oldu! 4

Şirketin tablet portföyü Pixel Tablet’e gelecek olursak bir tane ön tarafta ve bir tane de arka tarafta olmak üzere iki kamera ile birlikte gelecek ve ikisi de Sony IMX355 sensörünü kullanacak. Aynı sensör şu anda Pixel 6’nın ön taraftaki özçekim kamerası için kullanılıyor.

Son olarak şirketin geliştirilmekte olduğunu umduğumuz katlanabilir akıllı telefon modeli Pixel Fold’unda bir Samsung GN1 ana kamera sensörü olarak ultra geniş açılı Sony IMX386 sensörüne sahip olması bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler