Cuma, Nisan 26, 2024

Google Stadia Uygulaması İlk İki Haftada 175 Bin Kez İndirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hem android hem iOS için geçtiğimiz hafta yayına giren Google Stadia uygulaması tahmini verilere göre 175 bin kez indirildi.

Bulut tabanlı oyun oynama imkanı sunan Google Stadia ilk kullanımdan itibaren yoğun bir eleştiriye maruz kalmıştı. Zira oyunları kesintisiz ve akıcı bir şekilde oynamak için şuan ki mevcut internet altyapısı oldukça zorlanıyor ve tam anlamıyla oyunlarda randuman sağlamıyor. Özellikle ülkemiz için yakın gelecekte bu platformun düzgün çalışması beklenmiyor. Uygulamanın beta sürümünde olduğunu varsayarsak geri dönüşlere göre daha da stabil hale geleceğini söylemek çok da güç olmaz.

Google Stadia uygulamasını tahmini olarak 175 bin’den fazla kişi mobil cihazlarına kurdu. Bu indirmelerin %90’ından fazlası Android platformlar üzerinden gerçekleştirilirken iOS’un şu anda oyun yayınlayamaması nedeniyle indirme oranları düşük kaldı. Uygulama en çok %41 ile ABD’den indirilmiş.

Google Stadia Nedir?

Stadia, bulut tabanlı bir oyun oynama platformudur. Stadia Controller ve Google Chromecast Ultra ile televizyonlarınızda oyunu internet üzerinden 4K 60 FPS olarak oynamıza olanak sağlayan bir teknoloji. Ayrıca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınızda oyunu indirmeden Stadia ile oynamanız mümkün.

Tek tıklama ile oyunu satın aldığınızda oyunun tüm yamaları ve güncel versiyonları aktif bir şekilde oynayabileceksiniz. Tüm bu işlemlerde yamayı indirip kurmasını beklemenize gerek kalmayacak. Tabi ki bu teknoloji için ciddi bir internet hızına ihtiyacınız olacak. Aksi halde oyunu droplu bir şekilde oynamanız olası.

Henüz çok yeni bir teknoloji olan Stadia geliştirilmeye açık bir teknoloji. Artık oyunları oynamak için son teknoloji PC’ye ihtiyacınız olmayacağını vaat eden sistem, düşük bütçeli sistemlerde bile tüm oyunları oynayacaksınız. Tabi ki tüm bu vaat edilen şeyler için biraz daha beklememiz şart.

#Google Stadia

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler