Perşembe, Nisan 25, 2024

Google’ın Stadia Kablosuz Denetleyicisi Bağımsız Olarak Kablosuz Değil!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arama motoru devlerinden Google’ın bulut oyun hizmeti 19 Kasım’da başlatılacak, muhtemelen Google’ın kablosuz Stadia denetleyicisine kafayı takmış olacaksınız. Chromecast Ultra’da Stadia oynar iken kumanda kablosuz olarak çalışacak olsa bile, Google verdiği bir demeçte; kumandayı başlatırken çoğu teknolojik üründe kullanmakta olduğumuz USB-C kablosu kullanmamız gerekecek.

google stadia controller

Google, kumandayı ilk kez Mart ayında gösterdiğinde, şirket her cihazla eşleştirmek zorunda kalmadan aynı kumandayı kullanırken televizyonunuzda oynadığınız oyunu dizüstü veya telefona sorunsuz bir şekilde nasıl geçebileceğinizi açıkladı – çünkü denetleyici kalacaktı stadia’nın sunucularına kendi Wi-Fi üzerinden doğrudan bağlanıyor.

 

İlk önce televizyon platformlarına gelecek

Google, büyük ekran deneyiminin mümkün olduğunca iyi olmasını istediği için, kablosuz oynatmayı ilk önce televizyonda oynatmaya odaklandığı belirtiyor. Bu aslında mantıklı, Google oyun oynama konusunda rekabet etmek istiyorsa Stadia oyunlarına televizyonda oynanmasını PlayStation veya Xbox kumandası ile kanepede geriye yaslanmak kadar kolay hale getirmek gerekiyor.

Ve tamamen bir lojistik açıdan bakıldığında, Google muhtemelen bizden zaten bir kaç metre ötede olduklarından dizüstü bilgisayarlara, masaüstlerine veya telefonlara bir şeyler bağlamanın zaten çok daha yaygın olduğu gerçeğine güveniyor.

Stadia’nın Kurucu Sürümü alıcılar için 130 dolar fiyat etiketinde satışa açılacak, hizmetin tam anlamı ile yaygınlaşması 2020 yılında muhtemel olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler