Perşembe, Nisan 18, 2024

HarmonyOS 2.0 Kullanıcı Sayısı 90 Milyonu Aştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan ambargosuna maruz kalan Çin merkezli teknoloji ve yazılım şirketi Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS 2.0 için yıl sonuna kadar 300 milyon cihaza ulaşmak gibi çok iddialı bir hedef belirledi. Bu oldukça büyük bir rakam, ancak yeni işletim sistemi kullanım alanı açısında hızla yeni cihazlara ulaştığından ku imkansız bir hedef gibi görünmüyor: HarmonyOS 2.0 kullanıcı sayısı Haziran ayının başında 10 milyona, Ağustos ayı sonunda 70 milyon ve günler sonra 20 milyon kullanıcı daha alarak 90 milyon kullanıcıya ulaştı.

90 milyon rakamı sizleri şaşırtmasın çünkü bu istatistiklerdeki rakamlar her bir kişiyi değil, yüklendiği cihazı temsil ediyor. Yani bir kişi hem akıllı telefonuna hem tabletine hem de akıllı saatine bu işletim sistemini kurduysa rakamı arttırmış oluyor. Ayrıca toplam 300 milyonun 100 milyonu üçüncü taraf cihazları kapsıyor olacak, dolayısıyla bunlar Nesnelerin İnterneti (IoT) ve diğer akıllı cihazlardan oluşacak. Şirketin hedefi uzun fakat hızla ilerlemeye devam ediyor.

harmonyos 2.0
HarmonyOS 2.0 Kullanıcı Sayısı 90 Milyonu Aştı! 2

Her şey iyi hoş fakat Huawei nasıl oldu da bir haftadan kısa bir süre içerisinde 20 milyon cihaza ulaşmayı başardı? Şirket, yeni HarmonyOS cihazlarının kaçının Android işletim sisteminden geçenler olduğuna dair bir istatistik açıklamadı, ancak tahminimiz bu 20 milyonun çoğunun Harmony işletim sistemine geçiş yapan eski cihazlar olduğu yönünde.

Çinli şirkete ait işletim sistemi, Ağustos ayının başlarında 65 Huawei ve Honor cihazına karşı destek aldı ve bu sayı ayın sonunda yaklaşık 100″e ulaştı ve her biri işletim sistemi için destek aldı. Şu anda, HarmonyOS işletim sistemi yaklaşık 56 eski Huawei ve Honor akıllı telefonları için piyasaya sürüldü, listenin dışında kalanlar ise hala destek için beklemede. Bu desteklemeler gruplar halinde gerçekleşiyor, bu da aktif cihaz sayısındaki bu ani sıçramalara neden oluyor.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu’ya göre, her saniye sekiz yeni cihaz HarmonyOS 2.0 işletim sistemine geçiş yapıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler