Cuma, Nisan 26, 2024

Her bilgisayarın kaldıracağı RPG Maker ile yapılmış korku oyunları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde oynadığımız oyunların grafikleri çok gelişmiş, hatta neredeyse gerçek olsa da, 2 boyutlu RPG oyunlarını seven bir kesim de var. Her bilgisayarın çalıştıracağı, oynarken zevk alabileceğiniz birkaç oyunu aşağı listeledim.

Daha önce böyle oyun oynamamış olsanız bile, bir denemenizi tavsiye ederim. Sistem gereksinimlerinden bahsetmeyeceğim, bilgisayarınız her türlü bu oyunları çalıştırır. Fakat sadece Windows platformunda çalıştıklarını ve Türkçe dil desteğinin olmadığını belirtmeliyim.

Yume Nikki

QH4xLcD2wVaiFZmWgE8PAF 1200 80

RPG Maker ile yapılan efsanelerden biri olan Yume Nikki‘de, rüyalarımızı gezen bir kız olarak oynuyoruz. Rüyalarımızı geziyoruz, etrafta bulduğumuz şeyleri topluyoruz, ve sonra da uyanıyoruz ve günlüğümüze not ediyoruz. Oyunda hiçbir diyalog yok, oyunun yapımcısı ise oyunu yaparken hiçbir senaryo düşünmediğini belirtmiş. Tam olarak korku oyunu olarak nitelendirilemez fakat arka plandaki o yalnızlığın gerdiğini söyleyebilirim.

Oyun Steam’de ücretsiz, buradan indirebilirsiniz.

Ib


Ib, anne ve babasıyla müzeye giden ve orada tablolara bakarken kaybolan bir kızı anlatıyor. O kız olarak oynuyoruz ve kaybolduktan sonra garip yerlere gidiyoruz, oradan çıkmak içinse puzzleları çözmemiz gerekiyor. Oyun hiç beklemediğiniz bir anda size sürprizler yapıyor. Korkutucu olduğunu söyleyebilirim.

Oyunu kendi sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz;

The Strange Man Serisi

22032 1

Dört oyundan oluşan bu seri tamamıyla ürkütücü. Aniden çıkan canavarlar olmasa da, onlardan kaçamıyorsunuz. Her oyunda farklı bir karakteri oynuyoruz ve her canavarın farklı bir hikayesi var. Bu oyunlar da ilerlemek için puzzle çözmeye dayalı ama zor değiller. Oyun size gerekli olan her şeyi veriyor. Size ise çözmek kalıyor.

Oyunların tanesi Steam’de 6,20TL. Buradan satın alabilirsiniz.

Mad Father

Annesi birkaç yıl önce ölmüş olan, babasıyla ve onun yardımcısıyla yaşayan Aya, bir gece eve ölen kişilerin saldırmasıyla uyanıyor ve babasını kurtarmaya çalışıyor. Bulmacaları çözüp sinirli ruhlara yardım ediyoruz. En sonunda ise oyun bizi karar vermeye zorluyor.

Oyun’un Steam’de daha gelişmiş bir versiyonu var, 10TL’ye buradan satın alabilirsiniz.

Misao

56de9486 6ef7 11e8 aa20 0647b44a6b38

Mad Father‘la aynı evrende geçen Misao‘da, amacımız birkaç hafta önce ortadan kaybolan sınıf arkadaşımıza neler olduğunu öğrenmek. Okuldayken aniden olan bir depremden sonra farklı bir boyuta ışınlanıyoruz ve bulunduğumuz okul tamamen lanetli bir yer oluyor.

Buradan çıkmaya çalışırken Misao’nun neden ortadan kaybolduğunu öğreniyoruz. Oyunun Steam’de daha gelişmiş bir versiyonu mevcut, 10,50TL’ye buradan satın alabilirsiniz.

Corpse Party

Corpse Party, okulda bir grup arkadaşın ruh dünyasıyla iletişime geçmeye çalışmasıyla başka bir dünyaya ışınlanmasını anlatıyor. Grupta bulunan kişilerin insanlıkları ve akıl sağlıkları sınanmaya konarken, tek çıkış yolu ise daha önce burada onlardan önce ölenlerin nasıl öldüklerinin gerçeklerini bulmak.

Corpse Party, orijinali 1996’da yapılmış bir oyun ve şuan o ilk yapılan sürümü bulunmamakta. Ondan sonra birçok kopyası yapıldı fakat sadece Steam’de mevcut bir sürümü var.
Oyunu 24TL’ye buradan satın alabilirsiniz;

Oynamanızı öneririm, iyi eğlenceler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler