Cuma, Mart 29, 2024

Huawei BR Twitter hesabı hacklenince Apple’a küfürler yağdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter yine ünlü bir markanın hacklenmesi ile gündeme oturdu. Üstelik bu sefer hedefte akıllı telefon üreticisi olan Huawei var. Huawei‘nin Brezilya’daki resmi onaylı Twitter hesabı hacklenince, hackleyen kişiler Apple’ı etiketleyerek ağır küfürler göndermeye başladı.

Huawei Mobile BR hesabı hacklendi

Açıkçası bu hesapların hacklenme muhabbetleri için Twitter hala güvenilir bir çözüm bulamadı. Hem kurumların bu şekilde markaları zedeleniyor, hem de takipçileri tarafından biraz da bu olaylar alay konusuna kadar gidebiliyor. Tüm bunları geçtim, hesaplar hacklendikten sonra Twitter IP veya bölge ile alakalı hiçbir bilgi vermediği için hackleyen kişiler için yaptırım uygulanamıyor.

Brezilya pazarında marketing çalışmalarını sürdüren Huawei Mobile BR hesap hacklendikten yarım saat sonra hesabı geri almayı başarmış. Ancak bir kaç takipçi tarafından ekran görüntüsü ve video alınarak sosyal medya hesaplarında yayınlamışlar.

O örneklerden bir tanesi

Atılan Tweetler arasında Black Friday hakkında da söylemlerde bulunuldu. Şirket fakir kullanıcıların ekipmanlarını satın alamayacakları konusunda Tweet atarken, tüm bunların komünizim için olduğunu söyledi. Hemen üstünde ise Apple’a ağır hakaretler gönderildi. En sonunda da “biz mükemmeliz” demeyi ihmal etmediler.

Soruşturma başlatıldı

Hesabın nasıl hacklendiği konusunda henüz bir bilgi yok. Fakat Huawei yaptığı açıklamada takipçilerinden özür dileyerek hackerların cezalandırılmasını istedi. Şirket ayrıca bu olayın üzücü olduğunu belirterek soruşturma başlattı.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler