Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Huawei Mate 60 Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi serisi akıllı telefonlar arasındaki yerini koruyan Huawei, bir bomba daha patlattı. Bu kez markanın Huawei Mate 60 modeliyle karşımıza çıktığını gördük. Üst segment modeller arasında karşımıza çıkacak yeni akıllı telefonun ülkemizde de satışa çıkmasını bekliyoruz. Peki söz konusu modelde nasıl özellikler var? Tasarım ayrıntıları neler? Bakalım.

Huawei Mate 60 Özellikleri ve Tasarımı

Yeni modelde yine alışkın olduğumuz dairesel kamera alanının kullanımı devam ediyor. Arka kısımda ring kamera alanı tasarımın en çok öne çıkan kısmı olurken, burada 3 ayrı kameranın yer aldığını görüyoruz.

Ön kısma baktığımız zaman ekran üzerinde tek bir kameranın kullanıldığı standart bir tasarıma yer verildiği gözüküyor. Burada ekranın benzer modellere göre biraz daha düz olması da dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor.

Gelelim teknik özellikler kısmına. Mate serisi her zaman güçlü akıllı telefon modelleri arasında yer aldı. İlginç bir şekilde bu kez telefonun hangi mobil işlemciyi kullandığı açıklanmadı. Beklentiler ve sızıntılar Kirin 9000S serisinin kullanılacağını gösteriyor ama tanıtım sırasında işlemci için resmi bir açıklama gelmedi.

Huawei Mate 60

RAM kısmına geldiğimiz zaman ise Huawei Mate 60, dikkat çekici bir kapasiteyle öne çıkıyor. Seride 12 GB LPDDR5 RAM’e yer verilmiş. Bunun yanında 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama alanlarının sunulduğu da açıklanan teknik özellikler arasında.

Gelelim kamera kısmına. Kamera konusunda da Huawei Mate serisi her zaman önde gelen serilerden biri oldu. Bu sefer de durum aynı mı olacak bunu kamera değerlendirmelerinden sonra göreceğiz.

Biz şimdilik kağıt üzerindeki kamera özelliklerini paylaşalım. Telefonda arka kısımda 50 MP değerinde OIS destekli f/1.4-f/4.0 değişken diyafram açıklığına sahip bir ana kamera kullanılacak.

Huawei Mate 60

Bunun yanında 12 MP değerinde telefoto kamerası ile 50x dijital zoom ve 5x optik zoom sunulduğunu göreceğiz.

Arka kısımda son olarak 12 MP değerinde bir ultra geniş açı kamerasının kullanıldığını da ekleyelim. Ön kısımda ise 13 MP değerinde tek bir selfie kamerası var.

Huawei Mate 60

Son olarak yeni modelin ekran özelliklerinden de bahsedelim. Huawei Mate 60 ekran kısmında iddialı bir panelle karşımıza çıkıyor. 10 bit desteği bulunan panel, LTPO OLED olarak geçiyor. 1 Hz ile 120 Hz arasında yenileme hızları sunan ekranın boyutu ise 6,69 inç olarak belirlenmiş. Çözünürlük değeri son dönemde çok sık gördüğümüz FHD+ çözünürlük.

Huawei Mate 60 Fiyatı Nasıl?

Yeni akıllı telefonda farklı depolama alanı seçeneklerine göre farklı fiyatlandırmalar var. Bunun için fiyatları hemen aşağı listeleyeceğiz.

  • 12 GB RAM ve 256 GB depolama – 750 dolar
  • 12 GB RAM ve 512 GB depolama – 820 dolar
  • 12 GB RAM ve 1 TB depolama – 960 dolar

Ülkemizde yeni modelin satışlarının ne zaman başlayacağı belli değil.

Teknik Özellikler Listesi

  • Ekran: 6,69 inç 1-120 Hz arası değişken LTPO OLED – FHD+ çözünürlük
  • İşlemci: Belli değil ama Kirin 9000s olduğu düşünülüyor.
  • RAM: 12 GB
  • Depolama: 256 GB/ 512 GB/ ve 1 TB
  • Kamera: 50 MP + 12 MP telefoto + 12 MP ultra geniş açı arka ve 13 MP ön
  • Pil: 4750 mAh ve 66W hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: HarmonyOS 4.0
  • Dayanıklılık: IP68 sertifikası
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler