Cumartesi, Nisan 20, 2024

HyperX Alloy Elite Oyuncu Klavyesi İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan tüm takipçilere selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada, HyperX Alloy Elite oyuncu klavyesi incelemesi gerçekleştireceğiz.

HyperX’in oyunculara sunduğu birbirinden farklı ekipmanlardan biri olan Alloy Elite, bakalım bizlere neler sunuyor.

Tasarım

HyperX Alloy Elite, bir oyuncu klavyesinin sunduğu şeyleri hemen hemen sunabilecek kapasitede sağlam bir klavye olarak karşımıza çıkıyor. Klavyenin tasarımında mat siyah rengin hakim olduğunu görüyoruz. Oldukça ağır duran klavye, kullandığı malzeme ile de kalitesinden söz ettiriyor. Çelik malzemeden imal edilmiş Alloy Elite, sağlam yapısı ile de güven sunuyor.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 003

Tasarımı oldukça şık olan klavye, aynı zamanda kullanıcının rahatı için bilek desteği de sunuyor. Kutu içerisinden gelen yumuşak plastik kaplı bilek desteği ile konforlu bir kullanım deneyimi elde edebiliyorsunuz. Öte yandan klavyenin sağ üst köşesinde de medya kısayol tuşları bulunuyor. Kısayol tuşları, aynı zamanda sonsuz döngüye sahip bir potasyometre barındırıyor. Bu kontrolcü ile de ses seviyesinde değişiklik yapabiliyorsunuz.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 005

Klavye ile ilgili olarak bir diğer önemli tasarım noktası aydınlatma olarak karşımıza çıkıyor. Alloy Elite, RGB ve tek renk LED destekli iki modelden oluşuyor. Bizim şu an incelediğimiz model ise tek renk LED aydınlatmaya sahip. Kırmızı renk ile klavyenin tüm tuşlarında ve üst barında aydınlatma sunan klavye, sol üst bölümdeki tuşlar ile de kontrol imkanı tanıyor. Bu tuşları kullanarak 4 farklı aydınlatma stilinde değişim yapabiliyorsunuz.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 009

Öte yandan klavyenin kablolaması da bir hayli sağlam. Örgülü yapıda gelen kablo, normalden biraz daha kalın. Aynı zamanda kablonun ucunda iki adet USB 2.0 bulunuyor. Bu bağlantı noktalarından biri klavyenin bilgisayar ile iletişimini sağlarken diğeri, klavye üzerinde bulunan USB yuvasını çalıştırıyor. Bu yuvayı kullanarak da telefon ya da diğer aygıtların bağlantısını kurabilme imkanınız mevcut.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 004

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 016

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 019

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 017

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 012

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 008

Teknik Detaylar

HyperX Alloy Elite, başta da belirttiğimiz gibi oyuncular için tasarlanmış güçlü bir klavye. Klavyeyi güçlü kılan sadece tasarımı değil içerisinde bulunan switchler. Cherry MX Red switchlere sahip olan Alloy Elite, 50 milyon tık ömrü ile uzun vadeli bir kullanım sunuyor. Sökülüp takılabilen tuşlar için de kutu içerisinde bir tuş sökücü mandal bulunuyor.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 015

Tuşlar ile ilgili olarak yine kutu içerisinde, 8 adet titanyum alaşım harici tuş bulunuyor. Bu tuşları da dilerseniz WASD ve 1234 tuşları yerine kullanabilmeniz mümkün. Klavyenin kırmızı switchlere sahip olduğunu söylemiştik. Gürültü bazında oldukça makul olan tuş, tıklama hissiyatında da güzel tepki veriyor.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi 022

Öte yandan klavyenin oyuncular için en önemli desteklerinden olan N-Key Rollover ve anti-ghosting desteklerini de sunduğunu belirtelim. Ancak ne yazık ki makro desteği bulunmuyor. Bu da LoL tarzı oyun oynayanlar için olumsuz bir durum.

Hocanın Yorumu

HyperX Elite Alloy, ağır ve çekici tasarımı ile bizleri ciddi manada etkileyen bir klavye oldu. Ayrıca bilek desteği içermesi de ayrı bir avantaj. Aydınlatma konusunda da eksiksiz olan klavye, makro haricinde herhangi bir soru işareti yaratmıyor. İçerdiği Cheryy MX anahtarlar ve uzun ömürlü kullanım detayları, bir oyuncu için fazlasıyla yeterli durumda.

Hyperx Alloy Elite Klavye İncelemesi

Bu açıdan kullanım bazın da ya da özellik bazında herhangi bir eksiklik görmediğimiz klavye, fiyatına göre taşıdığı donanım ve malzemeyi fazlasıyla karşılıyor. Bu açıdan yeni bir klavye almak isteyen takipçilerimize HyperX Alloy Elite klavyeyi gönül rahatlığı ile öneriyoruz. Klavyenin ortalama satış fiyatının ise 600 Türk lirası olduğunu belirtelim.

Evet değerli hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bugün sizlere HyperX Alloy Elite oyuncu klavyesi incelemesini sunduk. İncelemenin video haline aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, ürün ve inceleme hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

onaylı tavsiye

HyperX Alloy Elite Oyuncu Klavyesi İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler