Salı, Nisan 16, 2024

HyperX PulseFire Haste Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, HyperX PulseFire Haste mouse’unun incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Kutusunun içerisinden kullanma kılavuzu ve birçok kağıt, skratez ve kavrama bantları çıkıyor. Bu kauçukları hem tıklama kısmında hem de yan kavrama bölümlerine yapıştırabiliyorsunuz. Basit bir yapıştırması var bizce kullanılması gerekiyor. Geldiği şekilde de kullanabilirsiniz, ancak eliniz terliyse kayma yapabiliyor.

Delikli mouse furyasına en son katılanlardan birisi de HyperX oluyor. Buradaki amaçlanan şey ise mouse’un tamamen hafifliği üzerine kurulu. Bu mouse kablo olmadan 59 gram, kablolu ile de 80 gram ağırlığa sahip. Yani, kablo neredeyse mouse’dan daha ağır gelecek diyebiliriz.

hyperx pulsefire haste 009

Kablodan bahsetmişken ‘Paracord’ yapıda tasarlanmış örgülü, oldukça esnek, hafif ve 1.8m uzunlukta kullanıcıya ulaşıyor. Bizce uzunluğu gayet yeterli.

hyperx pulsefire haste 010

Mouse’u şöyle bir tuttuğumuzda mouse’u hissedemiyoruz. Hocamız genellikle ağır mouse kullandığı için bir alışkanlığı bulunuyor, bu tip mouse’larda ise boşa dönüyormuş gibi hissettiğini belirtiyor. Tabi, bu tip durumlar herkesin edinmiş olduğu alışkanlıkla eş orantılı olarak değişebiliyor.

hyperx pulsefire haste 012

Mouse’un tam ortasında kademeli DPI tuşu yer alıyor. Altında ise, Pixart PMW 3335 sensörü bulunuyor. Bir mouse’un fiyatı belirlenirken birçoğunuzun bildiği üzere en önemli etmenlerden birisi içerisindeki sensör oluyor. Bu sensörde Pixart’ın geliştirmiş olduğu en üst düzey model olmasa da, en iyilerinden bir tanesi olarak kabul edebileceğimiz modellerden birisi.

Merakımıza engel olamıyoruz ve cihazın içerisine de bir göz gezdiriyoruz. Sağ ve sol tarafta iki adet buton bulunuyor, bu butonların bulunduğu yerde TTC Altın Mikro Anahtar yer alıyor. Bu anahtarın ise 60 milyon tıklama ömrü olduğunu HyperX kullanıcısına garanti ediyor. Tam ortada ise kademeli DPI tuşu yer alıyor. 4 farklı hazır profil arasında değişiklik yapıyor. Bir de üst plastik aksam bulunuyor.

hyperx pulsefire haste 011

HyperX’in yazılım kısmını çok beğenmiyoruz. Birincisi bu yazılım kendi web sitelerinde değil, Microsoft Store üzerinde bulunuyor. Yani, indirebilmeniz için Microsoft hesabınızın bulunması gerekiyor. Aynı zamanda, içerik olarak da biraz zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Geliştirilmesi gereken yerler olduğunu düşünüyoruz. Uygulamanın içerisinden DPI, RGB ve tepkime süresi gibi özellikleri ayarlayabiliyorsunuz ancak, günümüz için bizce daha fazlası gerekiyor.

hyperx pulsefire haste 013

Bir de mouse’un RGB aydınlatma kısmının biraz kısır kaldığını söyleyebiliriz. RGB aydınlatma yalnızca tekerlekte yer alıyor.

Yüzey Testi

Mouse’u tek tek ‘Parlak Yüzey’, ‘Mousepad’ ve ‘Ahşap Yüzey’ olmak üzere farklı yüzey tiplerinde test ettik. Mouse’un sensör kavrama kabiliyetinin gayet iyi olduğunu belirtelim. Herhangi bir kaçma ile karşılaşmadığımız gibi, eğer mouse’u cam gibi yüzeylerde kullanmayacaksanız herhangi bir sorun çıkartmadan gayet performanslı bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

hyperx pulsefire haste 014

Teknik Detaylar

  • Sensör: Pixart PMW3335
  • DPI: 16.000
  • Hız: 450ips
  • İvme: 40G
  • Tuş Sayısı: 6 Adet
  • Tıklama Ömrü: 60 Milyon
  • RGB: Mevcut (Tek Bölge)
  • Tazeleme Oranı: 1000Hz
  • Kablo: 1.8 metre HyperFlex
  • Ağırlık: 59 gram

Hocanın Yorumu

Mouse hakkında şunu söyleyebiliriz, herhangi bir zemin ayırt etmeden rahatlıkla çalışıyor. Ancak, şunu söylememiz gerekiyor. HyperX’in yazılım konusunda biraz ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyorum. Belki test etmiş olabilirsiniz ama arayüz biraz sade geliyor ve eklenmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Onun dışında Microsoft Store’dan indiriyor olmak da bence bir dezavantaj, Microsoft Hesabınız olmadan yazılımı indiremiyorsunuz. Burada da bir zorunluluk çıkartılmış oluyor.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, mouse’un inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Merhaba bu mouse ile HyperX Pulsefire Surge arasındaki farklar nelerdir? Surge de sanırım daha iyi bir sensör mevcut Pixart 3389 Pixart 3335’ten daha mı iyidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler