Salı, Nisan 23, 2024

İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer Google’dan Ödül Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sene düzenlenen Google Science Fair (Google Bilim Fuarı) etkinliğinde ülkemizi temsil eden İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer projeleri ile birlikte “Community Impact Award” ödülünü kazandı. Genç arkadaşlarımızı tebrik ettiğimiz gibi, gelin bir de ödüllere yakından göz atalım!

Kızlarımızın Projeleri Neydi ?

Google’ın düzenlemiş olduğu Bilim Fuarı’na Türkiye’den katılan 15 yaşındaki İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer “Güçlendirilmiş beton binaların patlama ve darbelere karşı direncini arttıracak doğa dostu yöntem” ismini verdikleri proje ile katıldılar. Bilirsiniz Google ve diğer dev şirketler dünyanın geleceğini etkileyebilecek en ufak projeleri değerlendiriyor.

Fakat bu durumu ne yazık ki ülkemizde öncü olarak gösterilen (fakat beş para etmeyen) yerler kabul etmeyip gençlerin önünü kesebiliyorlar. Bunların örneğini defalarca hep birlikte yaşamıştık. O yüzden artık bu ülkedeki mucitlerin neden yurtdışına gitmek istediklerini daha iyi anlayabiliyoruz.

Hemen aşağıdan kızların proje sürecinde geliştirmiş olduğu ve Google ile paylaştığı raporları görebilirsiniz. Bu süreçte boş kutu kolaların kullanıldığını görüyoruz. Google ekibi bu projeleri nasıl değerlendirecek bilinmez ama kızlarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz.

ilayda-sirbas-ezgi-tezer-google-odul

 

ilayda-sirbas-ezgi-tezer-google-odul-2
Birincilik Ödülü Afrika’ya Gitti

Fuar’da en prestijli ödüllerden birisi olarak gösterilen “Grand Prize Winner” ödülünü Güney Afrika’dan 16 yaşındaki Kiara Nrghin isimli genç kız kazandı. Projesi ise “kuraklıkta savaşırken, meyvelerden yararlanma” idi.

Eğer etkinliği kaçırdıysanız aşağıdaki videodan Google Science Fair Awards Show detaylarıın inceleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler