Perşembe, Nisan 25, 2024

İngiltere İHA’larınızın kilit sistemi hakkında “bizden aldınız” dedi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İngiltere şu sıralar bizle uğraşmaya devam ediyor. Son zamanlarda tüm Dünya’ya başarılarımızı gösterdiğimiz İHA (İnsansız Hava Aracı) ile birlikte global güç olmaya devam ederken, İngiliz gazete The Guardian çirkin bir başlık attı: “İngiliz şirket Baykar’a sistem sattı. Türkiye o sistemler sayesinde İHA alanında global güç olmayı başardı.” dedi.

Selçuk Bayraktar tokat gibi cevaplar yapıştırdı

Selçuk Bayraktar’ı artık tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Zira İHA alanında Türkiye’yi öncü kurumlar arasına soktuysa, başarısı çok yüksektir. Gerçekten İHA alanında global bir marka olduk ve bu emeklerin karşılığı tek tek alınmaya başlandı. Ukrayna’ya sattığımız İHA‘ları hatırlıyorsunuz değil mi? Hatırlamayanları şöyle alabilirim.

Bayraktar İngiliz gazeteye karşı “Mekanik kilitleri sizden almıyoruz. Hiç de almadık. Uygun maliyete kendimiz özgün yapıp ürettik. Ayrıca sizin mekanik kilitleriniz başarısız ve çok pahalı.” dedi.

the guardian iha turkiye tweetselcuk bayraktar iha cevabi

Haber bilerek hazırlandı

Bu tür haberleri yıpratmak ve markaya zarar vermek amacı ile bu tür ülkeler sürekli yapıyor. Yapmaya da devam edecekler emin olun. The Guardian dediğimiz gazete dünyaca ünlü bir kuruluş biliyorsunuz. Bu tür medyaları ellerinde tutan güçler, hemen “nasıl çarpıtmalar yapabilirim?” hesapları yaptıkları için şaşırmamak lazım.

Zira bugün Bethan McKernan ve Dan Sabbagh tarafından hazırlanan haberde “EDO MBM Technology şirketi tarafından üretilen füze kilit sistemleri olmasaydı, Türkiye bu kapasiteye ulaşamazdı.” şeklinde iddialı cümleler kullandılar.

iha turkiye 002

Selçuk Bayraktar şu Tweet’i attı;

Mekanik kilit. Sizden almıyoruz ve hiç de almadık. Her koşulda çalışmadıkları gibi, başarısızlar. Çok da pahalı. Biz daha çok gelişmişini, uygun maaliyetler ile kendimiz özgün tasarlayıp üretimini gerçekleştirdik. Evet, şurasını doğru yazmışsınız, Türkiye SİHA teknolojisi konusunda Dünya’da ilk 3’te. Kendi göbeğini kendin kes.”

iha turkiye 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler