Çarşamba, Nisan 24, 2024

Instagram Gönderi Beğeni Sayılarını Gizlemeye Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün en popüler sosyal ağ uygulaması olan Instagram, uygulama içerisinde radikal değişikliklere gidiyor. Daha önce profil görünümündeki takipçi bilgilerini geri plana iten platform, şimdi de gönderilerin beğeni sayılarını gizleyecek.

Sosyal ağ devi Facebook, her ne kadar kendi platformunda kan kaybetse de, Instagram uygulaması ile kaybettiği kanı telafi ediyor. Günden güne büyüyen ve tüm insanların bu platforma yönelmesi ile büyüyen uygulama, Facebook tarafında da geliştirilmeye devam ediliyor. Bu noktada uygulama içerisinde gönderilerin içeriğini ön plana çıkartmak isteyen firma, ilgili ilk büyük adımını atıyor.

Önemli Olan Beğeni Değil, İçeriğin Kendisi

Yazılım uzmanı Jane Wong tarafından keşfedilen bir kod ile Instagram’ın, gönderiler hakkındaki bilgileri kısıtladığı ortaya çıktı. Bu kısıt, gönderilmiş bir fotoğraf ya da videonun beğeni sayısını içeriyor. Yani değişikliğin gerçekleşmesi ile birlikte kullanıcılar, arkadaşları oldukları insanların gönderilerinde kaç beğeni var bilgisini öğrenemeyecekler.

Instagram’ın hikayeler kısmında işleyen görüntüleme yönteminin uygulanacağı bu sistemde gönderi sahibi kullanıcılar, paylaştıkları içeriğin ne kadar beğeni aldığını görebilecek. Dolayısı ile içerik üreticiler, takipçilerden aldığı beğeni sayılarına göre içeriklerini geliştirecekler. Konu ile ilgili yapılan açıklamada özelliğin henüz test edilmediğini ancak insanların paylaşılan içeriğe odaklanmasını sağlamanın yollarının arandığı belirtiliyor.

Esasen Instagram’ın yeni özelliği, son kullanıcı noktasında daha kaliteli içerik görmemize sebebiyet verecektir. Sadece beğeni odaklı ilerleyen mevcut durumda içerik üreticileri de, ürettikleri içeriklerin kalitesi üzerinde çalışabilecekler. Ayrıca az beğeni yüzünden silinen fotoğraflar ya da beğeniler ile tatmin olma durumları da bu değişiklikle tarih olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler