Salı, Nisan 23, 2024

Instagram Hikayeler’e Yeni Özellikler Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günlük 400 milyon aktif kullanıcı ile dünyanın en büyük sosyal platformlarından biri olan Instagram geliştirmelerine dur durak bilmeden devam ediyor. Her yeni güncellemesinde kullanıcılara değişik özellikler sunarak güncelliğini koruyan Instagram şimdi de Hikayeler’e 2 yeni özellik getirmeyi planladığı güncelleştirme üzerinde çalışıyor. 

Snapchat‘in ana fikri olan Story gönderilerini 2016 yılında “Hikayeler” adıyla bünyesine katan Instagram o günden bugüne bir çok geliştirme ile kullanıcılara iyi bir deneyim sundu. Yüz filtreleri, arşiv gönderileri ve Boomerang gibi farklı özelliklere ek olarak yakın zamanda iki yeni geliştirme kullanıcılara sunulacak. Güncellemelerden biri Hikayeler gönderilerine birbirinden farklı yeni yazı tipleri sunuyor. Özellikle Whatsapp durum güncellemelerinde gördüğümüz yazı tipleri böylece Instagram için de kullanılabilecek. Birbirinden değişik yazı tipleri Boomerang ve diğer seçeneklerin yanında sunulacak ve ister resim üzerine ister arka plan üzerinde farklı şekillerde kullanılabilecek.

ınstagram2

Hikayelere beklenen bir diğer özellik ise stalk yapanları mağdur, stalka maruz kalanları ise sevindirecek türden. Bilindiği gibi Hikayeler’de yayınlanan gönderilerin süresi 24 saat ile sınırlı. Bu sınır yüzünden kaybolan gönderileri kayıt altına almanın ise tek kurnaz yolu ekran görüntüsü almaktan geçiyor. Şimdiye kadar alınan ekran görüntülerinde gönderi sahibine herhangi bir bildirim gitmiyordu ancak yeni güncelleme ile bu mümkün olacak. Yani Hikayeler’de bir arkadaşınızın gönderisinin ekran görüntüsünü alırsanız gönderi sahibi bu yaptığınızın farkında olabilecek. Ayrıca ekran görüntüsü alan kişiye de Instagram tarafından bir uyarı mesajı gösterilecek. 

instagram3

Yeni özelliklerin şu an Beta sürümlerinde kullanılabilir olduğu bilinirken son kullanıcıya ne zaman sunulacağı belirsiz. Ancak tahminimizce önümüzdeki haftalarda uygulama marketlerinde güncellemeyi görebileceğiz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler