Çarşamba, Nisan 24, 2024

Intel Arc A40 Pro Ekran Kartı için Yeni Sızıntı Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şu son 6 ayda Intel’in ekran kartları için ne kadar mesai harcadığını net bir şekilde anladık. Önce mobil harici ekran kartı modelleri tanıtıldı. Sonrasında Arc 380 giriş seviyesi masaüstü ekran kartı modeli tanıtıldı. Şimdi de Intel Arc A40 Pro ekran kartı modeli için yeni bir sızıntı ortaya çıktı.

Bu sızıntı önemli çünkü Intel’in ekran kartı pazarında her alana yöneldiğini gösteriyor. Zaten giriş seviyesi ve üst segment oyuncu ekran kartları hazırlandığını biliyoruz fakat bu sızıntı gösteriyor ki iş istasyonu odaklı ekran kartları üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Intel Arc A40 Pro, RRA Web Sitesinde Listelendi

Yeni ekran kartının ortaya çıktığı kaynak Güney Kore Ulusal Radyo Araştırma ajansı web sitesi oldu. Neden ve ne alaka bilemiyorum ama sitede yeni grafik birimi için bir sertifika yer alıyor.

Aslında bu model daha önce birçok markanın laptop ürün sayfalarında da görüntülenmişti. En azından A40 serisinin adının listelerde yer aldığını görmüştük. Fakat bu modelin mobil yani laptop ekran kartı olduğu da dikkatlerden kaçmamıştı.

Intel Arc A40 Pro

RRA sitesinde yer alan sertifika ise masaüstü modeli Intel Arc A40 Pro ekran kartını işaret ediyor.

Sertifikada yeni ekran kartının listelendiği gözüküyor ama iş teknik detay kısmına geldiği zaman, herhangi bir bilgi paylaşımı olmadığını ve henüz bu model için sızan hiçbir detay olmadığını görüyoruz.

Yani teknik özellikler açısından hiçbir şey bilmiyoruz. İş odaklı modelin ne zaman tanıtılacağı da soru işareti. Daha harici masaüstü ekran kartlarının tanıtımı da yapılmadı. Sadece Çin’e özel Arc 380 ortaya çıkarıldı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler