Perşembe, Nisan 18, 2024

Intel SSD 665p Özellikleri Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, geçtiğimiz gün özel bir etkinlik düzenledi. Güney Kore’de düzenlenen etkinlik kapsamında yeni bellekler ve iş odaklı yeni depolama ürünleri tanıtıldı. Tanıtımlarda yer verilen ürünlerden birisi de Intel SSD 665p modeli oldu.

Günlük kullanım için sunulan Intel SSD 660p modelinin güncellenmiş olan versiyonu olarak karşımıza çıkan yeni SSD’ler, hemen hemen benzer özellikler sunuyor. Çok önemli ölçüde bir değişiklik sunulmadığını belirtelim.

Intel SSD 665p Yenilikleri

Eski sürümde yer aldığı gibi Silicon Motion SM2263, 4 kanal kontrolü kullanılan SSD bu kez 3D QLC NAND ile karşımıza çıkıyor. Böylece SSD’ler biraz daha yüksek bir hız sunabiliyor. Ayrıca fiyat kısmında da daha iyi bir model sunulduğunu görüyoruz.

Intel SSD 665p

Intel farkı göstermek adına tanıtım sırasında CrystalDiskMark 7 programıyla bir test sundu. Asus bilgisayar modellerinde yapılan testlerde 1 TB Intel SSD 665p ile 1 TB Intel SSD 660p karşı karşıya getirildi. Yapılan testlerde yeni model 1.816 MB okuma hızına ulaşırken 1.887 MB yazma hızına ulaştı.

Intel SSD 665p

Intel SSD 660p modeli ise 1.228 MB okuma hızına ulaşırken 1.333 MB yazma hızına ulaşıyor. Kısacası arada ciddi bir hız farkı oluşmuş durumda. Tüm yenilikleriyle beraber son nesil SSD’lerin ne zaman satışa çıkacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler