Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel yeni Kaby Lake X işlemcileri ile geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel yeni Kaby Lake X işlemcileri için dikkat çeken paylaşımlara devam ediyor. Yakın zamanda tanıtımı yapılan AMD Ryzen işlemcilerine rakip olarak gelecek olan Kaby Lake X işlemcisinin detayları ve teknik özellikleri de belli oldu. Fiyat – performans skalasında olması beklenen işlemciler hakkında detaylara yakından göz atıyoruz.

Yeni Kaby Lake X işlemciler nasıl olacak ?

Malumunuz bir kaç ay önce AMD Ryzen’in performansını ve detaylarını sizlerle birlikte yakından incelemiştik. Şimdi Intel bu baskı altında kalmadan yeni bir işlemci geliştirerek karşı atağa geçmek istiyor. Şimdi Intel LGA 1151 soket yapısında iki yeni işlemci modeli ile gün yüzüne çıkmış oldu.

 

intel kaby lake x skylake
Yeni modeller Intel Core i7-7740K ve Intel Core i5-7640K olarak adlandırılıyor. Yine Overclock versiyonu olduğu gibi, genel adına Kaby Lake X denilecek. İki yeni işlemcinin TDP değerleri de belli olduğu gibi, 112W güç değeri bizleri karşılayacak. AMD Ryzen tarafında ise R7-1800X modeli 95W TDP değerine sahipti.

 

kaby lake
Yeni Kaby Lake X işlemci modelleri dahili grafik birimi (IGP) ile gelmeyecek. Intel bu işlemcilerini oyunculara yönelik hazırladığı gibi fiyat – performans skalasında satışta olacak. Son olarak Kaby Lake X işlemcilerde bir ilk olarak Thermal Interface Material adı verilen yenilik ile gelecek. Söz konusu olan bu yenilik ise kullanıcılara daha fazla Overclock yapabilme fırsatı sunacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler