Cuma, Nisan 26, 2024

Karantina döneminde oynanılabilecek 3 adet Metroidvania oyunu önerisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bulunduğumuz karantina sürecinde önceden oyunlara ilgisi olmayan insanlar bile oyunlara yönelmeye başlamış durumda. Üzerinde çok fazla zaman öldürebileceğiniz bir oyun türü olan Metroidvania, pek çok kişinin varlığından haberinin bile olmadığı bir tür.

Metroidvania nedir?

İsmini Metroid ve Castlevania oyunlarının adlarının birleşiminden alan bu oyun türünü kapsayan oyunlar; oyuncuyu kendisine bağlamayı, uzun bir süre boyunca oynattırmayı başarıyor.

Aksiyon/Macera türünün alt bir kategorisi olarak bilinen Metroidvania oyunları, karakterinizin gelişiminin sürekli devam ettiği ve buna bağlı olarak çevrenizin de şekillendiği bir oynanışa sahip olduğu için oyuncuyu asla sıkmıyor.

Bu oyunlar genelde sistem gereksinimi açısından zorlayan oyunlar değillerdir bu yüzden herkesin deneyim edebileceği oyunlar olduklarını düşünüyorum.
İşte en büyük ses getiren Metroidvania oyunları;

1- Hollow Knight

Çok uzun bir oynanış süresi olan Hollow Knight, gerek müzikleriyle, gerek atmosferiyle kendi içine çeken bir oyun. Tamamen karanlık ve çökmüş bir mekanda yolculuğuna başlayan karakterimiz, onu önünde ne beklediğini bilmeksizin ilerlemeye başlıyor.

Oynanış olarak sürekli geliştiğinizi hissettiren Hollow Knight, oyunun başlarında karakterimizin hiçbir özelliği olmadığı için sıkabilir fakat sabredip oynamaya devam ederseniz sizi kesinlikle kendine bağlayacaktır.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E5200
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce 9800GTX+ (1GB)

2- Dead Cells

Kendi içerisinde küçük ve tatlı bir hikayeye sahip olan bu oyun; daha çok oynanış açısından tatmin ediciliği yüzünden sevilir. Dead Cells, ölmek ve dirilmekten ibaret. Her dirilişinizde daha güçlü oluyorsunuz ve gelişiminiz bu şekilde devam ediyor.

Oyunda kullanabileceğiniz silahların çok çeşitli olmasının yanında o silahlara göre oynanışınızı şekillendirebiliyorsunuz. Bu yüzden oyunda sıkılacağınızı düşünmüyorum.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7+
  • İşlemci: Intel i5+
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia 450 GTS / Radeon HD 5750 veya daha iyi

3- Ori and the Blind Forest

Mükemmel çizimler, büyüleyici müzikler ve bu ikisine uyumlu oynayışı ile bu oyun; daha en başından kuşkusuz oyuncuyu kendisine bağlamayı başarıyor. Geçtiğimiz ay devam oyunu gelen Ori serisi, Metroidvania öğelerini barındırmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4500 @ 2.2GHz or AMD Athlon 64 X2 5600+ @ 2.8 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce 240 GT or Radeon HD 6570 – 1024 MB (1 gig)
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler