Cumartesi, Nisan 20, 2024

MEB’in Yazılım Projesine Yenilikler Eklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, açık kaynak kodlu iki yazılım dili daha öğrencilerin erişimine açıldı. Daha önce sertifika programı üzerinden, bu eğitim hamlesine değinmiştik ve bir çok soru almıştık.

Başvuru süreci ya da kayıt süreci hakkında hala bir bilgi bulunmuyor. Bakan Ziya Selçuk, Twitter üzerinden bu bilgilendirmeyi yapmış durumda.

Hayatın siber ortama dönüştüğünü daha önceki yazılarımda da aktarmaya çalışmıştım. Siber güvenlik alanında bulunan saldırgan sayısı, savunan sayısına göre oldukça fazla. Bu durum, siber güvenlik personeli açığını da beraberinde getiriyor.

Türkiye’de bir çok kurum, siber güvenlik alanında nitelikli personel yetiştirmek için çaba sarfediyor. Bu kurumlar arasına MEB’de çok etkili bir şekilde giriş yaptı diyebiliriz.

Hayatın siber ortamda olacağı bir döneme giriyoruz ve bu dönemi yönetmek için, sistemleri anlayan ve kontrol edebilen beyinlere ihtiyaç olacaktır.

ben kimim turkce dublaj full hd izle 155

Farkedilmeden “Sanayi Devriminin” etkileri azalıyor ve “Bilgi Çağı” devreye girmeye başlıyor. Bu bir yarış ve Türkiye bu yarışa dahil olan rakiplerinin çoğunun önünde. Hızlı atılan adımlar ve bu alan üzerine yapılan doğru yatırımlar, güzel sonuçlar doğuracaktır diye düşünüyorum.

Sanayi Devrimini kaçırmış bir toplumun, Bilgi Çağını da kaçırması büyük bir felaket olacağı bir gerçek. Sunulan imkanlar gayet faydalı ve görmezden gelinmeden öğrenciler tarafından yararlanılması gereken faaliyetler.

ethical hacker olmak icin beceriler

CyberWorld içerisinde güvende kalmanız ve Vatan’ımızın sanal sınırlarını, en iyi şekilde koruyacak bir vaziyette, hazır olmanız dileğiyle.

Not: BTK Akademi öğrencisi olarak sorularınızı her durumda yanıtlamak isterim. Yorum bölümünden ya da isterseniz İnstagram hesabımdan da bana ulaşabilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

16 YORUMLAR

  1. Bir eğitime başladığımızda aynı anda başka bir eğitim alabiliyor muyuz ?
    Yazılım için hangi programdan başlamamız iyi olur ?
    Teşekkürler şimdiden 🙂

    • Merhaba Ahmet,

      Bu konuda bir bilgim şuan yok, detaylar geldikçe göreceğiz. Yazılım için, Python öneriyorum. Mobil programlama da çok güzel olacaktır. Önemli değil, ben teşekkür ederim 🙂 Takipte kal…

  2. Beyler başvuruları okulunuz yapıyordu. Zaten dersler 4 mayısta başladı. Bizim okuldan 57 kişi başvurduk sadece 4 kişinin mailine geri dönüş yapıldı. Herkesi kabul etmiyorlar.

    • Merhaba,

      Daha önce farklı bir proje için başvuru okullardan yapılmıştı. Başvuru süreci henüz başlamadı. Farklı bir programdan bahsediyor olabilirsin.

    • Merhaba Yiğit Alp,

      Python ve mobil programlama öğrenmenizi öneririm. Python giriş olarak çok iyi olacaktır diye düşünüyorum. Cep telefonları da haliyle gelişiyor, iş imkanı açısından mobil de tercih edilmesi gerekir.

  3. Merhaba, Windows da değişiklik yapmak veya Windows için program üretmek isteyenler ile mobil uygulama üretmek isteyenler aynı dilleri bilseler oluyor mu yoksa ikisi için hangi dillere ihtiyacımız var ayrı ayrı söylerseniz sevinirim, bir de html5 ve css3 bilmek pc ve mobil uygulama noktasında işimize yarar mı?

    • Merhaba Mücahit,

      Mobil ve Windows için C++, C ve Java öğrenebilirsin. Öncesinde mantığını öğrenmek açısından HTML ve CSS işine yarayacaktır. HTML ve CSS uygulama yönünden bir işe yaramaz. Web tasarım odaklı çalışmak istiyorsan, bu iki dili seçebilirsin. Bir çok yazılımcı HTML ve CSS’i dil olarak kabul etmez, bende etmiyorum 🙂 Çünkü değiller.

      Çok fazla söyledim fakat Python çok etkili ve yazılım yazma konusunda ilk basamaklardan birisi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler