Cuma, Nisan 26, 2024

MediaTek ve Intel’den Anlaşma: Intel, MediaTek için Çip Üretimi Yapacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli çip üreticisi Intel, Tayvan merkezli çip üreticisi MediaTek ile stratejik bir anlaşma yaptı ve bu anlaşma sonucunda MediaTek için bazı akıllı telefonlarda kullanılabilecek çipler üreteceğini resmi olarak açıkladı. İki çip üreticisi arasında yapılan anlaşmanın dünya genelinde yaşanılan çip krizine bir çözüm olması bekleniyor.

Geride bıraktığımız aylarda yeni nesil yonga seti platformu Dimensity 9000’i tanıtan MediaTek, Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin amiral gemisi telefon ailesinden 12 Pro modeline Dimensity 9000+ yonga seti ile güç veriyor ve şimdi daha fazla cihaza güç verebilmek için Intel ile bir işbirliği yapmaya başladı.

Anlaşma, MediaTek’in Amerika ve Avrupa’daki tedarik zincirinin daha iyi hale gelmesini sağlayacak!

mediatek 4nm 2
MediaTek ve Intel'den Anlaşma: Intel, MediaTek için Çip Üretimi Yapacak! 2

MediaTek’in bazı akıllı telefonlar modellerinde kullanılan yonga setlerini üretecek olan Intel aynı zamanda şirketin 5G veri kartları için de çip üretimi yapıyor. İki dev şirket tarafında imzalanan anlaşma ile birlikte MediaTek’in Amerika ve Avrupa bölgelerindeki tedarik zincirinin daha da iyi bir konuma gelmesi ve üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.

Mayıs 2022 tarihinde Steam tarafından yayımlanan popüler yazılım ve donanım anketi sonuçlarına göre işlemci sektöründeki bir numara şirket olarak seçilen Intel, Haziran ayında Samsung ile çip krizini bitirmek için masaya oturmuşlardı. Koronavirüs pandemisinden kaynaklanan çip kıtlığını bitirme konusunda güçlü ve kararlı adımlarla ilerleyen Intel şimdi ise MediaTek ile anlaşma imzalayarak bu planını bir adım daha ileriye taşıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler