Cuma, Nisan 26, 2024

Meta’nın Sanal Dünyalar Oluşturan Yapay Zekası “Builder Bot” ile Tanışın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın tarihli bir yapay zeka (AI) sunumu sırasında, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Meta’nın sadece ufak bir tanımlayıcı açıklama ile sanal dünyalar yaratabilen Builder Bot‘u resmi olarak tanıttı ve piyasaya sürdü.

Sunum sırasında Zuckerberg, altokümülüs bulutları, ağaçları, piknik ve deniz otobüsünü içeren donuk bir ada cenneti yaratmak için hala prototipi yapılan bu yeni teknolojiyi kullandı. Yapay zeka aynı esnada hoparlör aracılığı ile bazı tropikal müziklerin yanı sıra bazı ortam dalgası ve kuş seslerini çalmak için de kullanıldı.

Zuckerberg, Meta Yapay Zeka Sunumu sırasında daha yapılacak çok iş olduğunun altını çizmeden önce “Bu teknolojiyi daha da ilerlettikçe yalnızca sesinizle deneyimlerinizi keşfetmek ve başkalarıyla paylaşmak için nüanslı dünyalar yaratabileceksiniz” dedi.

Sonuç olarak yapay zeka, meta veri deposu içinde inanılmaz bir kolaylıkla geniş dünyalar oluşturmak için kullanılabilir. Yapay zekanın Horizon Worlds kullanıcılarına ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

Çevirmen yapay zekalar geliyor!

Sosyal medya devlerinden Facebook, sunumun açılış konuşmasında yapay zeka destekli evrensel bir çevirmen üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Zuckerberg konu hakkında “Herhangi bir dilde herhangi biriyle iletişim kurma yeteneği, bu insanların sonsuza kadar hayalini kurduğu bir süper güç ve yapay zeka bunun günlük yaşantımızın içinde sunacak” dedi.

Evrensel Çevirmen projesi, oldukça büyük bir başarı olan ve Meta’nın meta verilerine yönelik küresel emelleri için kesinlikle gerekli olan “tüm dillerde anlık konuşmayı çevirmeyi” amaçlıyor. Meta AI, bir blog yazısında bu ütopik teknolojinin olanaklarını ve engellerini derinlemesine açıklarken, ne yazık ki, bu iddialı projenin tamamlandığını görebileceğimiz herhangi bir zaman çerçevesi sunmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler