Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Cyberpunk 2077 Alımlarında Kullanıcılara Uyarı Sunuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077 için büyük bir talihsizliğin ardından Microsoft, mağaza sayfalarına bir performans uyarısı ekledi. Microsoft Store üzerinden oyunu satın almak isteyen oyuncular şu metin ile uyarılıyor: “Kullanıcılar, bu oyun güncellenene kadar bu oyunu Xbox One konsollarında oynarken performans sorunları yaşayabilir.”

PC versiyonu ile karşılaştırıldığında, Cyberpunk 2077’nin son nesil konsollardaki performansı, hayranlar ve BBC dahil medya kuruluşları tarafından ezici eleştiriler aldı. Kükreyen eleştiriyi, CD Projekt RED’in oyunun Xbox One ve PlayStation 4 performansıyla ilgili gizliliği izledi.

MSCyberpunkWarning
Microsoft, Cyberpunk 2077 Alımlarında Kullanıcılara Uyarı Sunuyor 3

Konsollardaki hayranların çığlığı, Sony’nin Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan kaldırmasına ve tam geri ödeme yapmasına neden oldu. Sony’yi kısa bir süre sonra, Cyberpunk 2077’nin dijital kopyaları için tam geri ödeme yapan Microsoft izledi. CD Projekt RED ayrıca fiziksel kopya alıcılarına, gerektiğinde ceplerinden ödeme yapacaklarını ancak 21 Aralık 2020’ye kadar yapacaklarını belirterek geri ödeme yapıyor. Bu feci sürüm, CD Projekt RED’e şirketlerinin servetinden 1 milyar dolarlık bir maliyete mal oldu. .

Karmaşık lansmana rağmen, CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 oyuncularının son nesil konsollardaki deneyimlerini iyileştirmek için Ocak ve Şubat aylarında büyük bir güncelleme dalgası vaat ediyor.

CD Projekt RED’in ortak CEO’su Adam Kıcıkski yatırımcılardan özür diledi:

Cyberpunk 2077 2 1
Microsoft, Cyberpunk 2077 Alımlarında Kullanıcılara Uyarı Sunuyor 4

“3 gecikmeden sonra, Yönetim Kurulu olarak oyunu yayınlamaya fazla odaklandık” dedi. “Sorunların ölçeğini ve karmaşıklığını hafife aldık, temel son nesil konsollarda oyunu iyileştirmek için ek süre ihtiyacına dair sinyalleri görmezden geldik.

“Bu yanlış bir yaklaşımdı ve iş felsefemize aykırı. Üstelik, kampanya sırasında oyunu daha çok PC’lerde gösterdik. Bu, oyuncuların güvenini ve hayatımızın büyük bir bölümünde inşa ettiğimiz itibarımızı kaybetmesine neden oldu.

“Bu nedenle, ilk adımlarımız yalnızca bu iki şeyi geri kazanmaya odaklanıyor. Cyberpunk’u son nesil konsollara sabitlemeye odaklandık… Değerlerimize bağlı kaldığımızı kanıtlamak için mümkün olan her şeyi yapacağız. Çabalarımızın kaybettiğimiz güveni yeniden inşa etmemize izin vereceğini gerçekten umuyoruz. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler