Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Edge Tarayıcısına Ekstra Gizlilik Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Chrome tabanlı internet tarayıcısı Edge için uygulama başına DNS şifreleme özelliği getirecek. Tarayıcıya yüklediğiniz her bir eklenti kendine has DNS şifrelemesine sahip olacak ve kullanıcıya ekstra gizlilik sağlayacak.

Şifrelenmiş DNS, kullanıcıların yalnızca web trafiğinin içeriğini değil, aynı zamanda hedefini de gizli tutmasına olanak tanıdığından ötürü internet kullanıcılarına çok daha fazla gizlilik sağlayan ve günümüzde tartışmalara sebep olan bir teknolojidir.

Şirketin üzerinde çalışmalarına devam ettiği teknoloji, normal HTTPS trafiğinde DNS adresi aramalarını gizleyecek. Bu DNS adresi aramalarından önce düz metin içindeydi, yani ISS’niz ziyaret ettiğiniz şapka web sayfalarının bir profilini kolayca oluşturabilirdi. Eleştirmenler, bunun ISP’lerin web sitelerini engellemesini önleyeceği ve savunmasız kişileri güvende tutacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

Haberimize konu olan Şifrelenmiş DNS özelliği Microsoft tarafından Edge tarayıcısının Canary sürümüne entegre edilerek testlerine başlanılacak.

encrypted dns
Microsoft Edge Tarayıcısına Ekstra Gizlilik Gelecek 2

Edge Canary’nin 86.0.612.0 derlemesi artık yeni bir özellik sunuyor: Güvenli DNS ve bir dizi alternatif şifreli DNS sağlayıcısı sunuyor.

Özellik oldukça iyi uygulanmış gibi görünüyor ve umarız bu önemli teknolojinin hızlı bir şekilde benimsenmesine yol açacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler