Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft’tan Ukrayna’yı Destekleyen Ülkelere Uyarı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ukrayna’yı işgal ettiği için Rusya’y ambargo uygulayan şirketler arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, başta ABD ve Polonya olmak üzere Ukrayna’yı destekleyen ülkeleri Rusya’nın siber saldırılarının artabileceği konusunda uyardı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebi ile ortaya çıkan savaş henüz resmi olarak bitmiş değil ve birçok şirket bu işgalin başladığı dönem Rusya’ya çeşitli ambargolar uygulamaya başladı ve bu şirketlerin arasında Microsoft yer alıyor.

Şirket yaptığı açıklamada Rus istihbarat teşkilatları, Ukrayna’ya destekte bulunan ülkelere yönelik siber saldırıların sıklığını önemli ölçüde yükselttiğini belirtti.

Rus istihbarat servisleri, savaş ile ilgili değerli bilgilere sızmaya çalışıyor!

microsoft ukraynayi savunan ülkeleri uyardi pch
Microsoft'tan Ukrayna'yı Destekleyen Ülkelere Uyarı! 2

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Rus bilgisayar korsanları artık sadece hükümet sistemlerini değil, düşünce kuruluşları, işletmeler ve yardım grupları gibi savaşta Ukrayna’yı destekleyen ve savaşla ilgili değerli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü sektörleri de hedefine alıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Ukrayna dışında 42 ülkeden 100’den fazla kuruluş bu siber saldırılardan etkileniyor. Bu faaliyetlerin yüzde 60’ından daha fazlası NATO üyelerini kapsamasından dolayı ABD birincil hedef.

Bunların haricinde devlet destekli korsanlar, askeri ve insani yardımların çoğunu temin etme merkezi olması sebebi ile Polonya’yı da hedefine alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler