Cuma, Nisan 26, 2024

Mini Cooper Gibi Ama Değil: Konsept Otomobil Mini Aceman Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

BMW’ye ait otomobil üreticilerinden Mini, düzenlendiği bir lansman etkinliğinde Aceman isimli elektrikli crossover otomobil modelini tanıttı. Şu anda konsept aşamasında yer alan otomobilin genel olarak görünümü tanıtıldı ve teknik özellikleri paylaşılmadı.

1959 yılında üretime başlayan ve 1960’lı yılların sembolü olarak görülen kült otomobil markası Mini, yeni konsept otomobili Aceman’i tanıtarak otomobil tutkunlarını etkilemeyi başardı. Tamamen elektrikle çalışacak olan otomobil piyasaya sürüldüğü zaman Cooper ve Countryman modellerinin arasına yerleşen crossover bir model olacak.

mini aceman pch
Mini Cooper Gibi Ama Değil: Konsept Otomobil Mini Aceman Tanıtıldı! 5

Mini Aceman, şirketin ikon haline gelmiş tasarımına farklı bir bakış sunuyor. Otomobilin tamamen elektrik ile çalışıyor olması tasarımda yer alan ızgara bölümünü gereksiz kılıyor ve bunun farkına varan mühendisler ızgara kısmını tamamen ortadan kaldırarak yerine renkli gündüz aydınlatması eklemesi yapmışlar.

mini aceman arka
Mini Cooper Gibi Ama Değil: Konsept Otomobil Mini Aceman Tanıtıldı! 6

Otomobilin arka tarafına bakacak olursak minimalist bir tasarım anlayışının uygulandığı görüyoruz. Mini, daha öncesinde yaptığı açıklamalarda ilerleyen otomobil modellerindeki tasarım dilinin “Karizmatik basitlik” olacağını belirtmişti.

mini aceman 2
Mini Cooper Gibi Ama Değil: Konsept Otomobil Mini Aceman Tanıtıldı! 7

Mini Aceman 4,05 metre uzunluğa ve 1,99 metre genişliğe sahip olacak.

mini aceman iç
Mini Cooper Gibi Ama Değil: Konsept Otomobil Mini Aceman Tanıtıldı! 8

Otomobilin iç kısmına baktığımız zaman mevuzbahis minimalist anlayış burada da geçerliliğini koruyor. Gözümüze ilk çarpan şeyin herhangi bir şekilde gösterge ekranı yerine tamam yuvarlak ve ortada bulunan büyük bir kontrol ekranın yer aldığını rahatça görüyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler