Cuma, Nisan 19, 2024

Mozilla & Google, Firefox için Yeni Bir Anlaşma Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Anlaşma kapsamında Firefox tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak Google yer alacak.

Mozilla ve Google en az 2023 yılına kadar Firefox tarayıcısı içerisinde varsayılan arama motoru olarak Google’ı kullanmak için varolan anlaşmalarını uzattı. Şirketler, ZDNet tarafından yapılan tahminlere göre yılda 400 ila 450 milyon dolar değerinde olduğunu tahmin eden anlaşmayı resmen açıklamadı ancak bu sonbaharda şirketlerin bunu açıklaması bekleniliyor. Mevcut düzenlemenin 2020 yılı sonunda sona ermesi gerekiyordu.

Hareket, Mozilla’nın işgücünün yaklaşık dörtte birini temsil eden 250 çalışanı işten çıkarma planlarını duyurmasıyla geldi. Mozilla CEO’su Mitchell Baker, bir blog gönderisinde koronavirüs salgınının “gelirimizi önemli ölçüde etkilediğini” yazdı.

Ocak ayında 70 kişi işten çıkarıldı

Değişiklikleri duyuran blog gönderisinde Baker, şirketin “insanların sevdiği ve kullanmak isteyeceği” yeni ürünler geliştirmeye odaklanacağını, topluluk üzerindeki odağını yenilediğini ve yeni gelir akışlarını belirleyeceğini yazdı. Mozilla ayrıca Ocak ayında 70 kişiyi işten çıkardı.

Mozilla, kazancının çoğunu arama motorlarından oluşturuyor.

Mozilla’nın gelirinin çoğu, Google gibi arama motoru şirketlerinden ve ayrıca Rusya’daki Yandex ve Çin’deki Baidu’dan gelir ve arama motorlarının Firefox’ta varsayılan seçenek olması için ödeme yapıyor. Geçtiğimiz on yıl içinde, Firefox’un tarayıcı pazarındaki payı azaldı ve bu süre zarfında, Firefox telefonu ve Firefox OS gibi birkaç büyük ürün hiçbir zaman şirkete gelir sağlamadı

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler