Cumartesi, Nisan 20, 2024

Neden Android? | PCH Yanıtlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde neredeyse her 10 insanın 7’si akıllı telefon kullanmakta ve bu 7/10 oranının yarısından fazlasını da Android telefonlar oluşturuyor. Peki, neden Android? Neden geriye kalan 3/10’luk kesim Android‘i tercih ETMİYOR? Bu IOS – Android düşmanlığının sebepleri neler? Konu epey derin… Ee, mevzu derin olunca da kalemi elime aldım ve tüm merak edilenlere bir şeyler yazayım dedim. Anlayacağınız “Neden…” dediğiniz ne varsa, PCH Yanıtlıyor 🙂 

Neden Android cihazlar tercih ediliyor ?

1 – Android çok çeşitlidir.

neden android yazi 3


Android için birçok farklı seçeneğiniz vardır. Samsung, LG, ASUS, HTC, Lenovo vb. birçok alternatif, birçok farklı özellik, birçok farklı fiyat sizin için listelenmiştir. Ama bu bir yönden dezavantaj da olabilir. Çok fazla seçenek olması, kafanızı karıştırabilir. Bizim tavsiyemiz önce ne için istediğinizi bilmeniz.

2 – Çok yönlü kişiselleştirebilirsiniz.

neden android yazi 1


Android dünyasında birçok işiniz sadece birkaç dokunuş uzakta kalır. Gerek launcher kullanarak, gerekse widgetlarla birçok farklı kombinasyonla düzenleyebilir, istediğiniz şekle getirebilirsiniz. Oyun hamuru gibi!

3 – AÇIK!

neden android yazi 4

Birçok farklı şekilde değiştirebildiğimizi önceki maddede de bahsettik. “AÇIK!”tan kastımız cidden açık olması. İnternetten birçok şeyi indirebilirsiniz. Ayrıca android paketleri (.apk) ile de Google Play Store’da daha önce yayınlanmamış uygulamaları, daha önceki sürümleri veya sadece yedekte dursun diye kenarda durabilecek uygulama paketlerini telefona kaydedebilirsiniz. Ancak her siteye, her .apk’ya güvenmeyin. Mümkün oldukça globalleşmiş ve güvenilir siteleri kullanın. (APKpure, Mobogenie vb.)

Peki neden Android cihazlar tercih edilmez ?

1 – Para peşin, kırmızı meşin mantığı


neden android yazi 2

Eh, her ne kadar bu birçok şey için geçerli olsa da, elinizden 1000 lira çıkararak iyi bir android telefon bulmanız çok zor oluyor. İyi ve kaliteli bir şey almak için (hele ki günümüzdeki doler oranı, vergiler ve zamlarla beraber) kesenin ağzını biraz değil, çok açmak gerekiyor. Hele ki uzun idare edecek bir şey arıyorsanız, en az 2500 ₺’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

2 – “AÇIK!”

neden android yazi 6
Her şeyin bir dezavantajı bulunmakta. Bu “AÇIK!” olayı açık kaynaklı Android’i de virüslere karşı “açık” bırakıyor. Yüklenen her türlü dosya, cihazınız için tehdit oluşturabilir. Girdiğiniz siteler, kullandığınız uygulamalarda bulunan açıklar cihazınızı bitap düşürebilir. Bu yüzden risklerine dikkat ederek sitelere girelim, uygulama yükleyelim.

3 – “1. Madde”yi yapamayanlardansanız, şikayetiniz çok olabilir.


neden android yazi 5

İyi bir Android telefon almak için yeterli paranız bulunmuyorsa ve neredeyse 1000, hatta 500 lira seviyesine düştüyseniz, yandınız. Aldığınız telefon ortalama 2000 senesindeki bir bilgisayarda Windows Vista (7 bile değil!) çalıştırmak gibi olacak, birçok uygulama uyumsuz olacak ve telefonunuzun acayip kasmalarından dolayı sinirden telefonunuzu fırlatacaksınız, ve plastik-karbonfiber alaşımlı telefonunuzun kasasında göçükler oluşacak.

Bir Android telefon mu almayı düşünüyorsunuz? Bu risklere dikkat etmeyi unutmayın. İyi günler…

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler