Perşembe, Nisan 25, 2024

Netflix Bu Yıl 1 Milyon Kullanıcı Kaybetti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapım şirketi Netflix, abonelik satışında keskin bir düşüşle zorlu bir ikinci çeyrek raporu bekliyordu fakat bugün açıklanan mali rapor şirketin beklentilerinin altında daha az ürkütücü bir tablo gösterdi. Netflix, Nisan ve Haziran ayları arasında 2 milyonluk bir kullanıcı kaybı bekliyordu fakat 970 bin kullanıcı kaybı yaşadı. Bu durum, mesai sonrası işlemlerde hisse fiyatlarına yüzde 7’lik bir artış sağladı.

netflix mali kazanç raporu
Netflix Bu Yıl 1 Milyon Kullanıcı Kaybetti! 2

Şirket her ne kadar 1 milyon kullanıcı kaybına uğrasa da bu kayıplar kazançlara etki etmedi, gelir konusunda yüzde 8,6 oranında artış elde etti. Netflix, bunun ortalama ücretli üyeliklerdeki ve ARM’deki (Üyelik Başına Ortalama Gelir) artışla yapıldığını açıkladı. Rakam daha da yüksek olabilirdi, ancak Netflix döviz etkisi nedeniyle 339 milyon dolar kaybetti.

Netflix, küresel çapta pozisyonunu güçlendirirken, güçlü dolar bazındaki sonuçlarını olumsuz etkiliyor. Netflix ayrıca önündeki zorluklar konusunda uyarı yapıyor ve yatırımcılarını satışları artıracak kısa ve uzun vadeli adımlar konusu bilgi sahibi yapıyor. Şirketin 2022’nin üçüncü çeyreğine ilişkin tahmini, abone sayısının 2021’in üçüncü çeyreğindeki 4,4 milyona kıyasla 1 milyon arttığını gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler