Cuma, Nisan 26, 2024

Netflix Hesabının Şifresini Paylaşanlar Dikkat: Başınız Derde Girebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Video akış platformu devlerinden Netflix, şu anda tek bir hesap üzerinden üyelik satın alan ve bunu birbiriyle paylaşan kişilerin kurduğu düzeni çökertmeye geliyor fakat bu planlarını yalnızca belli başlı pazarlarda uyguluyor. Ödeme yapan abone sayısında yüzde 35 civarında düşüş gören şirket, bu taktiği uygulayan tüm kullanıcıların peşine düşeceğini ve ekstra ücret alacağını belirtti.

Netflix’e göre, yaklaşık 100 milyon hane hesaplarının şifrelerini paylaşıyorlar. Şirketin açıkladığı mali raporlardaki sonuçlardan elde edilen tahminlere göre 200 bin kullanıcı platformdan ayrıldı veya şifre paylaşımı yapan hesaplardan birine katılma kararı aldı.

Hesabınızı paylaştığınız her bir kişi için ücret ödeyeceksiniz!

Tabi ki bu şifre paylaşımı olayında kimileri Netflix’i her gün aralıksız kullanıyorken kimileri ise ara sıra hafta yorgunluğunu atmak için de kullanabiliyor fakat yine de şirket bu hareketlerle birlikte büyük oranda zarara uğruyor ve bireysel olarak kullanıcı kaybı yaşarken hizmet şartı ihlali ortaya çıkıyor.

Şirket artık hesabınızı paylaştığınız her bir kişi için ücret almaya başlayacak, şu anda fiyatlandırmaların nasıl olacağını bilmiyoruz. Platformun önümüzdeki çeyrekte yaklaşık 2 milyon ücretli abone kaybı yaşayacağı, ancak abone büyümesinin 2022’nin ikinci yarısında devam edeceği tahmin ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler