Cuma, Nisan 26, 2024

Netflix, Ortak Hesap Kullanımından Ücret Almaya Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kullanıcı kaybından büyük bir nasibini alan Netflix, yeni politikalar izlemeye başlamıştı; bunlardan biri reklam destekli abonelik planı iken bir diğeri ise Türkiye gibi Netflix’in pahalı olduğu ülkelerde yaşanılan ortak hesap kullanımının önüne geçmekti. Şirket bu iki yeni politikasından biri olan Ortak Hesap Engelini uygulamaya başladı.

Netflix, geride bıraktığımız haftalarda kullanıcıların hesap paylaşımlarının önüne geçecek bir uygulamanın testlerine başlamıştı ve bu uygulama kapsamında şirket artık üyeliğe eklenecek her bir profil için ücret alacak.

Yalnızca her bir profil için ücret alınmayacak, farklı konumdan yapılan girişler için de ücret talep edecek.

Netflix
Netflix, Ortak Hesap Kullanımından Ücret Almaya Başladı! 2

Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Arjantin’de faaliyete geçirilen testlerde Netflix, oluşturulan her bir profil için ek ücret almanın yanı sıra farklı konumlardan hesaba yapılacak girişlerde ücret ödemesi yapacak.

Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre şirket, bir hesaba farklı bir konumdan erişim sağlamak isteyen kullanıcılardan 2,99 Dolar ödeme yapmasını isteyecek. Diyelim ki hesap sahibi olarak başka bir konumdan giriş yapmak istediniz merak etmeyin şirketin bu konuya da çözümü mevcut.

Netflix farklı konumları nasıl tespit edecek?

Netflix hesap paylaşımı konusunda aldığı önlemlerden biri olan farklı konum takibi ile ilgili destek sayfasında, “IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanırız.” diyor. Şirket aslında GPS aracılığıyla konumunuzu takip etmeyecek bunun yerine IP adresiniz ve cihazınızın bilgilerini analiz ve karşılaştırma yaparak farklı bir doğrulama izleyecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler