Çarşamba, Nisan 24, 2024

[Güncellendi] Netflix Türkiye’den Çekiliyor mu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTÜK’ün geçtiğimiz aylarda internet yayınlarına denetim getireceğini duyurması ile birlikte faaliyet gösterebilmek için gerekli olan yayın lisansı başvuruları başladı. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre birçok şirket lisans için başvuruda bulunurken Netflix, başvuran şirketler arasında bulunmuyor. Kullanıcıların aklına ise Netflix Türkiye’den çekiliyor mu? sorusu takılmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda internet üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK denetimine dahil oldukları, yayınlanan Resmi Gazete kararı ile firmalara ve vatandaşlara duyurulmuştu. Karara göre yayın yapan platformların, RTÜK tarafından verilecek lisansa sahip olmaları gerekiyor. 100.000 TL bedel ile şirkete verilen bu lisans ile firmalar, ülkemiz içerisinde yayın faaliyetlerine devam edebiliyor.

netflix türkiyeden çekiliyor mu 1

Elbette bu lisans, RTÜK denetimini önlemiyor. Lisans, ülke içerisinde yayın yapabilmek amacı ile verilirken, RTÜK denetimi lisanstan harici olarak gerçekleştiriliyor.

“Lisans Alan 320 Şirket Arasında Netflix yok”

Ünlü akademisyen Yaman Akdeniz’in Twitter üzerinde paylaştığı bilgilere göre RTÜK’e yayın lisansı için başvuran 320 şirket bulunuyor. Ancak başvuru yapan şirketler arasında Netflix bulunmuyor ve bu durum, yine Yaman Akdeniz’e göre Netflix’in Türkiye’den ayrılacağını gösteriyor.

Attığı bir tweet ile Netflix Türkiye ekibinin bugün ülkeden ayrılacağını belirten Akdeniz, karar için firmanın açıklamaya hazırlandığını belirtiyor. 

Elbette paylaşılan tweet ve bilgiler Yaman Akdeniz ile sınırlı olduğu için resmi bir açıklama gelene kadar Netflix’in ülkemizdeki akibeti ne olur bilinmiyor. Durum her ne olursa olsun Netflix’in bir açıklama yapması bekleniyor. Açıklama geldiği an sizlere detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Sizce RTÜK’ün internet yayınlarına denetim getirmesi doğru mu?

Güncelleme: Netflix Lisans Aldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix’in lisans ve izin başvurusu talebinde bulunduğu açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler