Salı, Ekim 22, 2024

Snapdragon 8 Gen 4’lerin Fiyatları Çok Yüksek Olabilir

Paylaş

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4‘lerde kendi Oryon çekirdeklerine geçmeyi planlıyor. Şirket yöneticileri, bu amiral gemisi yonga setinin bu ekim ayında duyurulacağını ve Qualcomm’un tamamen kendi CPU tasarımlarına geçiş yaptığı ilk yonga seti olacağını belirtiyor. Ancak bu geçişin Qualcomm’un ortaklarına (Samsung, Xiaomi vs.) maliyeti yüksek olabilir. Bir iddiaya göre, Snapdragon 8 Gen 4 çok pahalı olacak ve telefon üreticileri cihazlarını rekabetçi fiyatlarla satabilmek için konfigürasyonlarını düşürmek zorunda kalacaklar.

Digital Chat Station’ın Weibo’daki açıklamasına göre, Snapdragon 8 Gen 4’ün wafer (yonga tepsisi) fiyatı artacak. Bu artış, muhtemelen TSMC’nin ikinci nesil 3nm süreci olan N3E’yi kullanmasından kaynaklanacak. Üretim maliyetlerinin artması, Tayvanlı şirketin 3nm üretim teknolojisini ilk kez kullanmasından kaynaklanacak.

Snapdragon 8 Gen 4 pahali - PC Hocası
SM8750 wafer maliyeti arttı ve çip setinin fiyatı kesinlikle önemli ölçüde artacak. Yıl sonunda 3K fiyat aralığındaki alt seri amiral gemileri, konfigürasyonlarını yeniden düşünmek zorunda kalacak. Başka bir şirket, bu nesilde Big Cup Pro’yu iptal edebilir.

Daha Uygun Fiyatlı 8 Gen 4 İşlemcili Telefonlar Hiç Var Olmayabilir 

Qualcomm’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Patrick, daha önce Oryon çekirdeklerinin kullanılması nedeniyle yongadaki fiyat artışını işaret etmişti. Çıkan son söylentiler de telefon üreticilerinin maliyetleri düşürmek için daha düşük konfigürasyonlara sahip cihazları piyasaya sürmesi gerektiği yönünde. Eğer aksi şekilde hareket edilirse 3.000 yuan (yaklaşık 423 dolar) fiyat bandındaki akıllı telefonlar bu durumdan ciddi şekilde etkilenecek.

BENZER:  ABD Yine Şaşırtmadı: Bir Vatandaşın Evinden Nükleer Füze Çıktı!

Örneğin Xiaomi‘nin geçen yıl tanıttığı K70 Pro adındaki cep telefonu, en uygun fiyatlı Snapdragon 8 Gen 3 yongalı telefonlardan biriydi. Fakat Snapdragon 8 Gen 4 daha pahalı hale gelirse, Xiaomi gibi bir şirket bile K70 Pro’nun halefini benzer fiyatla satışa sunmakta zorlanabilir.

Snapdragon 8 Gen 3’ün Qualcomm’un ortaklarına 200 dolara mal olduğunu düşündüğümüzde, Gen 4’ün daha pahalı olması üreticilerin telefon satabilmek için karlarını düşürmelerine sebep olabilir. Bu da ne yazık ki pek çok şirketin sıcak bakmayacağı bir durum. Kısaca nispeten uygun fiyatlı Snapdragon 8 Gen 4 yongalı telefonlar asla satışa sunulmayabilir. İlerleyen aylarda neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

silkroadgaminggentr
Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler