Cuma, Mart 29, 2024

Netflix’e Ekran Kilidi Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Telefonunuzda Netflix keyfi yapıyorken yanlışlıkla bir düğmeye dokunup oynatmayı durdurmak, 10 saniye ileri yada 10 saniye geri almak sinir bozucu bir durumdur. Neyse ki, Netflix beyciğim bunu önleyebilmek açısından şimdilik Android camiası için yeni bir özellik yayımlıyor.

9to5Google beyciğim tarafından fark edilen bu yeni özellik, Android kullanıcılarının Netflix mobil uygulamasını kullanır iken kazara dokunmaları önlemelerii sağlıyor.

Bir televizyon programı veya film izlemeye başladıktan sonra artık ekranın sağ alt kısmında yer alan “Ekran Kilidi/Screen Lock” seçeneğini görünür.

ezgif.com webp to jpg 1
Netflix'e Ekran Kilidi Özelliği Geliyor! 2

Ekran kilidini etkinleştirmek, “Oynat/Duraklatma” düğmeleri gibi düğme istemlerinin görünmesini durdurur ve oynatmayı durdurmanızı veya altyazıları yanlışlıkla etkinleştirmenizi önler. Özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız, ekranınıza dokunun ve iki kez dokunmanız ile açılacak bir “kilidini aç” seçeneğini görürsünüz.

Android’in sistem hareketleri, geri gitmek için kaydırma gibi, özellik etkinleştirildiğinde halen çalışır, bu yüzden özellik tamamen kusursuz değil. İzlerken çok hareket eden biriyseniz veya izleyen genç bir çocuk varsa, bu özellik şovun düz oynamasını sağlamada değerli bir araç olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler