Çarşamba, Nisan 24, 2024

Nvidia Artık VR’da DLSS’i Destekliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) teknolojisi, performans artırma özelliğine ilk sahip olan No Mans Sky ile sanal gerçeklik dünyasına geliyor. Nvidia, DLSS’nin VR’de No Mans Sky’ın performansını ultra grafik ayarında iki katına çıkarabileceğini iddia etti, bu da performansta ciddi bir artış. Bu, en azından bir RTX 3080’e sahip olduğunuz sürece Oculus Quest 2’ye tereyağlı bir 90 fps getirmelidir.

NVIDIA’nın DLSS güncelleme haber gönderisinde, performans artırıcı güncellemeyi alan tek oyun No Mans Sky olmadığı ortaya çıktı; diğer VR başlıkları Into The Radius ve Wrench, DLSS dahil olmak üzere Nvidia’nın araç setinden çeşitli özellikler alıyor.

Muazzam performans gereksinimleri ile VR, DLSS’nin masaüstü kullanımda olduğundan çok daha fazla gelişmesi için mükemmel bir yer gibi görünüyor. Umarım, sanal gerçekliğin büyüyen oyun kataloğunda, alt uç donanımın bir şekilde ayak uydurmasına olanak tanıyacak şekilde kullanıma sunulmaya devam ettiğini göreceğiz.

DLSS, bugünlerde biraz daha kolay hale geldi ve özellikle oyunların çarpıcı görünmesini sağlayan en yeni DLSS 2.0 ve 2.1 sürümlerinde mevcut olduğu hemen hemen her oyunda performans konusunda artış yaşattı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler