Cuma, Mart 29, 2024

NVIDIA DirectX 12’de Turnayı Gözünden Vurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia tarafından paylaşılan haberlerden sonra ilk olarak DirectX 12 performansını kavramamız biraz zaman aldı. Çünkü haberde Nvidia‘nın DX12 destekli oyunlarda müthiş bir performans artışı sağladığı açıklandı. İlk başta ‘kesin iddiadır’ diyerek bir umut kovalayan Nvidia severler, olayın gerçek olduğunu görünce yere göğe sığamadı.

NVIDIA DX12’de nasıl artış sağladı ?

Dün Nvidia ekran kartı kullanan kişiler firmanın Tool’u olan GeForce Experience‘da bir güncelleme gördüler. Bu güncelleme aslında şimdiye kadar gönderilen en sağlam optimizasyonu içeriyordu. Bilirsiniz, aynı durum Ryzen işlemcilerde de gündemde. Yeni çıkan ürünler veya sistemlerde oyunlara tam adaptasyonlar sağlanamadığı için zaman içerisinde güncellemeler ile bu açıklar kapatılıyor. Nvidia’da durdu durdu bombayı patlattı.

Yeni yayımlanan sürücü güncellemesinde DirectX 12 büyük bir performans artışı sağlıyor. Ancak bu performans Windows 10 için geçerli arkadaşlar. Win 10 üzerinde çalıştırılan DX 12 destekli tüm oyunlarda %16‘lık bir performans artışı mevcut.

nvidia dx 12 guncellemesi

Performans artışının en net görüldüğü oyun ise Rise of the Tomb Raider oluyor. Eski güncellemesiz döneme göre şimdiki performans arasında %33’lük müthiş artış söz konusu. Diğer performans artışının görüldüğü oyun ise Hitman üzerine gerçekleşmiş. Hitman’da da %23’lük performans artışı rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Bu rakamları FPS’e vuracak olursak 15-35 FPS arasında bir artış bizleri bekliyor. Diğer oyunların performans artışları ise şu şekilde oldu:

❱ Gears of War 4 %10 artış

❱ Ashes of the Singularity %9 artış

❱ Tom Clancy’s The Division %4 artış

geforce experience arayuz

Nvidia tarafından gönderilen yeni güncelleme aynı zamanda kullanıcılara Nvidia Ansel teknolojisini de yakından tanıtıyor. Nvidia Ansel teknolojisini bilmeyen arkadaşlarımız için şöyle kısa bir özet geçelim:

nvidia ansel teknolojisi

Nvidia Ansel nedir ?

Ansel adı verilen özel yazılım Nvidia tarafından geliştirildiği gibi, oyun içerisinde ekran yakalama yazılımı olarak biliniyor. Fakat bu yazılım şimdiye kadar geliştirilen teknolojilerin çok çok üzerinde. Zira oyun içerisinde Nvidia Ansel‘i açarak ekran görüntüsü almak istediğiniz anı dondurup, o aynı sizlere üç boyutlu bir şekilde dolaşabilmenizi sağlıyor ve anlık resim çekebilme imkanı tanıyor.

Sonrasında ise bu görüntüleri isterseniz sosyal medyada paylaşın, isterseniz masa üstünde belli boyutlarda kaydedin. Üstelik Ansel‘i açtıktan sonra oyunda herhangi bir FPS kayıpları da yaşanmıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Doğrudur pc’nin güç kayağı arızalıydı 20 gündür sonunda aldım bu seferde ssdi bozuktu neyse oyunları gefroceyi yeniden indirdim bir baktım tomb raider kasmıyor önceden 1070 ile 45-55 arası fps şimdi 60ın altına düşmüyor 😀 hitmanda da aynı herşey full 1.5 multi assemb mi ne var onu açmama rağmen 60fps sabit 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler