Salı, Nisan 16, 2024

NVIDIA, ‘G-Sync Ultimate’ Monitörlerin Gereksinimlerini Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son birkaç yıldır ‘G-Sync Ultimate‘ sınıflandırması monitörler için bazı katı gereksinimler bulunuyordu. Daha önceden bu sınıflandırmayı NVIDIA’dan temin etmek için birkaç gereksinime ek olarak en az 1000 nit en yüksek parlaklık değerine sahip HDR gerektiriyordu.

2020 yılının sonlarına doğru NVIDIA, G-Sync Ultimate sertifikası arayan monitörler için giriş engelini biraz aşağıya çekmiş gibi görünüyor.

nvidia g sync ultimate gereksinimlerini degistirdi

CES 2019’da NVIDIA, G-Sync ekosisteminde bazı değişiklikle yaparak bu durumu üçe ayırdı. En düşük katman, NVIDIA ekran kartlarında FreeSync’yi etkinleştiren G-Sync uyumluluğu olarak belirlendi. Daha sonra G-Sync Premium orta katman geliyordu, bu monitörler daha iyi bir deneyim sunmak için NVIDIA’nın G-Sync modüllerini kullanıyordu. Bu ekranlar aynı zamanda renk kalibrasyonu ve görüntü kalitesi testlerine tabi tutuluyordu. Son olarak ise, G-Sync Ultimate aşağıdaki özellik gereksinimleri ile duyuruldu:

  • +1000 nit parlaklık
  • En yüksek çözünürlük + en yüksek Hz
  • Ultra düşük gecikme
  • Çok bölgeli arka ışık
  • Geniş renk yelpazesi
  • Gelişmiş NVIDIA G-Sync işlemci

nvidia g sync ultimate gereksinimlerini degistirdi 2

Yakın zamanda NVIDIA’nın DisplayHDR 600 ve DisplayHDR 400 monitörlerini G-Sync Ultimate olarak sınıflandırdığı, ancak daha öncesinde bunların uygun olmadığı belirtilmişti. NVIDIA henüz bu konuyla ilgili halka açık bir açıklama yapmadı. Ancak, 2021 yılında bir G-Sync Ultimate monitör görürsek 2020 Kasım ya da 2019 öncesi G-Sync Ultimate ekranlar ile aynı özelliklerde tutulmayacağı anlaşılıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler