Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA RTX 3070 Ti Serisi için Bilgiler Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında yaşanan stok sıkıntıları gelişmelere gölge düşürmeye başladı ama yine de yeni model haberleri geliyor. NVIDIA RTX 3070 Ti yakın zamanda gelecek bu yeni modellerden biri.

3080 Ti modeliyle beraber geleceği söylenen ekran kartının, diğer serilerden de bir farkı olacak. Bu modelde iki ayrı bellek kapasitesine yer verilecek.

NVIDIA RTX 3070 Ti, GA104-400 GPU birimiyle gelecek

Yeni ekran kartındaki en büyük değişiklik kullanılan GPU biriminin farklı olması olacak. Seride kullanılacak olan GPU birimi, GA104-400 olacak ve bu birimi masaüstü serilerinde görmedik.

O yüzden de birimin nasıl bir performans göstereceğini tam olarak bilemiyoruz. Kartı farklı kılacak olan diğer kısım ise bellekler olacak. Bellek açısından seride iki plan olduğunu göreceğiz. Bunlardan birisi 16 GB, biri ise 8 GB olacak.

NVIDIA RTX 3070 Ti

İki bellek için de tercih GDDR6X tipi olacak. Sanıldığı gibi GDDR6 kullanılmayacak. Şimdilik bu özellikleri sızan NVIDIA RTX 3070 Ti ekran kartlarının tanıtım tarihinin de az çok belli olduğunu söyleyebiliriz.

Beklenti Mayıs ayında 3080 Ti modelleriyle beraber duyurulması. İnşallah bir stok sıkıntısı yaşanmaz da yeni seri gelir ve sorunsuz bir şekilde satışa çıkar diyelim. Çip sorunu devam edecek olursa ve stoklar toparlanamazsa, kartların yine ertelendiği haberlerini girebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler