Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA RTX 3080 Ti için Kötü Haber Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 3080 Ti, daha iyi fiyat performans dengesi sunacak iddialı bir ekran kartı olarak anılıyor. RTX 3090 ile RTX 3080 arasında, ara model olarak sunulması beklenen ekran kartı için gelen son haberler pek sevindirici değil.

Öyle ki yeni haberlere göre yakın zamanda tanıtılacağı ve satışa çıkacağı söylenen ekran kartı gecikecek.

NVIDIA RTX 3080 Ti erteleme haberi ile gündemde

Yeni ekran kartıyla Ocak ayı içerisinde tanışacağımızı umut ediyorduk. Hatta bazı kaynaklar tanıtımın Ocak ayının başında olacağını bile iddia etmişti. Fakat analistlerden gelen yeni iddiaya göre ekran kartı biraz gecikecek.

Ocak ayı yerine yeni model 11 ile 17 Şubat arasında sunulacak. Kartta yer alması beklenen özellikler için ise herhangi bir değişiklik yok. Yine bu modelde 20 GB GDDR6X bellek olacağı söyleniyor.

NVIDIA RTX 3080 Ti

GA102-250 GPU biriminden beslenecek olan kart, tıpkı abisi RTX 3090 modelinde olduğu gibi 10.496 CUDA çekirdeği gibi iddialı bir çekirdek sayısına sahip olacak.

Yeni ekran kartıyla ilgili söylenen en iyi şey ise bu modelin fiyatı konusunda paylaşılan bilgiler. İddialara göre yeni kart 999 dolar olacak. Yani AMD ile kıyasıya bir şekilde yarışacak. Hem fiyat hem de performans açısından. Fazlasını tanıtımla göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler