Cuma, Mayıs 3, 2024

NVIDIA RTX 4080 ve 4070 SUPER için Önemli Sızıntılar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta NVIDIA’nın yeni ekran kartları olduğu belirtilen SUPER serileri için yeni bilgiler ortaya çıkmıştı. İddialara bakacak olursak markanın SUPER modelleri üzerinde çalıştığı yorumları da yapılmaya başlandı. Şimdi de söz konusu RTX 4080 ve 4070 SUPER modelleri için bazı özellikler sızmış durumda. Yeni ekran kartlarında yer alacağı söylenen bellek miktarları ve GPU birimlerinin ortaya çıktığı söyleniyor. Gelin bu son iddiaları bir değerlendirmeye alalım.

RTX 4080 ve 4070 SUPER Nasıl Ekran Kartları Olacak?

İddialara konu edinen ilk model RTX 4080 SUPER modeli. Bu seride markanın 20 GB kapasitesinde bir bellek kullanacağı söyleniyor. Ayrıca daha geniş bellek kapasitesiyle beraber daha yüksek bellek veriyolu sunulacak. Serinin 320 bit bellek veriyoluna sahip olması olası. GPU birimi kısmında da AD102 birimine geçeceği söylenen ekran kartı, Ada Lovelace mimarisinin en iddialı modellerinden biri olacak.

Gelelim bir diğer modele yani RTX 4070 SUPER serisine. Yine bellek konusunda yeni çözümlerin sunulacağı söylenen bu ekran kartında da 16 GB bellek göreceğiz. Bellek miktarıyla beraber yine bellek veriyolunun da değiştiğini göreceğiz. 192 bit yerine yeni modelde 256 bit bellek veri yolu karşımıza çıkacak. Tabii ki bu daha fazla bant genişliğinin sunulacağını da gösteriyor.

NVIDIA RTX 4080 ve 4070 SUPER

RTX 4070 SUPER modelinin GPU birimi kısmında da AD104 birimi yerine AD103 birimi kullanılacak. Şimdilik RTX 4080 ve 4070 SUPER ekran kartları için söylentiler bunlar. Yeni ekran kartları için yakın zamanda daha fazla bilginin sızmasını olası. Özellikle isim konusunda gerçekten SUPER isimlendirmesini görüp görmeyeceğimiz merak konusu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler