Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA, Unreal Engine İçin DLSS Eklentisini Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlerleyen zamanlarda şu ankinden çok daha fazla oyun, NVIDIA’nın sunmuş olduğu DLSS teknolojisinden faydalanacak gibi görünüyor. Bu hafta NVIDIA, DLSS eklentisini Unreal Engine pazarında resmi olarak yayınladı. Bu da, Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanan herhangi bir geliştiricinin DLSS teknolojisinden yararlanabileceği anlamına geliyor.

NVIDIA Unreal Engine Icin DLSS Eklentisini Yayinladi 1

Unreal Engine şu anda zaten Ray Tracing (Işın İzleme) teknolojisini destekliyor. Ancak, bu teknolojinin tek başına kullanıldığında yüksek bir performans maliyeti bulunuyor. DLSS ise tam burada devreye giriyor, yapay zekanın daha az görsel bozulma ile daha yüksek kare hızları için görüntüyü daha düşük bir çözünürlükten yükseltmesine olanak tanıyor.

NVIDIA Unreal Engine Icin DLSS Eklentisini Yayinladi 2

Unreal DLSS eklentisinin bir parçası olarak tanıtılan özellikler şöyle:

  • Daha yüksek performansta ödünsüz kalite: NVIDIA DLSS teknolojisi ile ışın izlemenin ve ultra yüksek çözünürlüklerin keyfini çıkarın. Yerel çözünürlükle karşılaştırılabilir, bazen daha iyi bir görüntü kalitesi üretmek için gelişmiş yapay zeka işleme kullanır ve bu arada yalnızca piksellerin bir kısmını oluşturur. Yeni geçici geribildirim teknikleri size inanılmaz derecede keskin görüntü ayrıntıları ve çerçeveden çerçeveye gelişmiş kararlılık sağlar.
  • Özelleştirilebilir seçenekler: DLSS, kalite modundan ultra performansa kadar birçok görüntü kalitesi modunu seçmenize izin veriyor. Oyunun dahili oluşturma çözünürlüğünü kontrol ederek kalite ve performansı nasıl dengelemek istediğinizi seçebilirsiniz. Performans modu 4X yapay zeka çözünürlüğü (1080p -> 4K) sağlarken, yeni ultra performans modu 9X yapay zeka çözünürlüğü (1440p -> 8K) sağlıyor.

Eklentiyi kullanmak için Unreal Engine sürüm 4.26 ve NVIDIA Game Ready 461.40 sürücüsünü ya da daha üzeri sürümlerini kurmanız gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler