Perşembe, Nisan 18, 2024

Nvidia Yapay Zekalı G-Assist Teknolojisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia yeni geliştirmiş olduğu GeForce GTX G-Assist yapay zeka teknolojisini duyurdu. İlk olarak cihazı gördüğünüzde ‘1080’e benzeyen flash bellek yapmışlar’ diye kendi kendinize heyecanlanabiliyorsunuz. Ancak G-Assist‘in yapabildiklerini görünce gerçekten şaşırabilirsiniz.

Oyun Alanında Devrim Yenilikler

Nvidia yapay zekasını kullanan G-Assist sayesinde oyuncular AFK durumlarını tamamen ortadan kaldırıyor. En zorlu savaşların içerisinden galip gelebilmek için geliştirilen sistem, oyun performansınızı takip edebildiği gibi, her hangi bir durumda oyundan koptuğunuzda veya düştüğünüzde sistem karakteri devralarak PC’den kendisi kontrol edebiliyor. Yani siz kenarda pizzanızı yerken, Nvidia GeForce G-Assist işin üstünden kolaylıkla gelecektir.

AI destekli GhostPlay adı verilen bu sistem sayesinde siz tekrar oyuna gelecek kadar beceri düzeyinize yakın bir şekilde kendi kendine oynayacaktır. Aynı zamanda bu sistem şuan için Rainbow Six Siege oyunu ile anılıyor. Tabii ki performans geliştirmeleri ve ilerleyen günlerde farklı oyunlar için de geliştirmeler devam edecektir.

nvidia geforce g assist

Online Oyunlarda Durumlar Nasıl ?

Şimdi kullanıcıların akıllarında şöyle bir soru var: ‘Bu GhostPlay kendi kendine oynarken MOBA oyunlarında firmalar nasıl izin verecek ?’ diyebilirler. Haklılar da..Ancak hangi oyunlarda ne tür destekler verilecek henüz olaylar o raddelere kadar gelmedi.

Bir de mesela Dark Souls oyununda zor bölümleri hepimiz biliyoruz. O Boss’ların heybeti ve oyunun zorluğu bazen bizi çıldırtabiliyor. Son güncellenen bilgilere göre Nvidia BossBoost özelliğini kullanarak arzu etmiş olduğunuz düşmanı bir seferliğine yenebiliyor ve o bölümü geçebiliyorsunuz.

nvidia geforce g assist 003

Toplamda 4 Farklı Mod

Nvidia GeForce G-Assist içerisinde toplamda 4 farklı mod bulunuyor. Modları kullanabilmek için yine Nvidia web sitesinde bulunan talimatları izlemeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz bu modların ne işe yaradığına yakından bir göz atalım.

– GeForce Ghostplay: Bu özellik sayesinde oyunlarda artık kolay kolay AFK kalmıyorsunuz. GhostPlay sizin oyun içerisindeki beceri seviyenizi ölçerek siz bilgisayar başında olmadığınız zaman üç dakika boyunca kontrolü ele geçirerek sizi kurtarıyor. Böylece oyundan zorunlu bir şekilde koptuğunuzda düşme yaşamıyorsunuz. Fakat bu durumun sadece üç dakika ile sınırlı olduğunu unutmayın. Kısacası siz yokken bilgisayarda sistem oyunu ele geçirip kendi kendine oynamaya başlıyor.

nvidia geforce g assist 006

– BossBoost: Bu özellik de yine Nvidia‘nın geliştirmiş olduğu özel bir yapay zekadan gücünü alıyor. Mesela Dark Souls oyununa girdiniz ve geçemediğiniz zor bir bölüm var. Dilerseniz tek seferlik BossBoost özelliğini kullanarak bölümü kolaylıkla geçebiliyorsunuz. Yine bu durumun her oyunda sadece bir kere geçerli olduğunu unutmayın.

– Nvidia Nurture: Bize de oldukça ilginç gelen bu özelliği kullandığınız zaman oyun içerisinde sağlık kazanabiliyorsunuz. GeForce GTX Enerji içeceğini içerek performansınızdan bir şey kaybetmiyorsunuz. Yine bu özellik belli bir süre için geçerli oluyor.

nvidia geforce g assist 002

– GeForce Gametrain: Öğrenme stilinize dayalı olarak tam 1080 oyunun üzerinde test edilen kişisel oyun eğitmenidir. Bu eğitmene giriş yaparak oyunlar hakkında bilgi alabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

nvidia geforce g assist 004

Nvidia tarafından geliştirilen bu mükemmel özellikler ile artık oyunların seyirleri epey değişecek gibi. Özellikle MOBA ve MMORPG oyunlarında etki edecek mi o tarafı merakla bekliyoruz. Bilgisayarınıza bir USB bellek gibi taktığınız aparat sayesinde uygulamayı sisteme yükleyip yakında hep birlikte keyfini çıkartacağız.

Önemli Not: Bugün günlerden 1 Nisan arkadaşlar. O yüzden Nvidia’cığımız bunu bize bir nisan şakası olarak yapabilir. Çünkü yukarıdaki anlatmış olduğumuz detaylar über olaylar olduğu için olayın netliğe kavuşmasını beklemeniz gerekiyor. Biz yine de 1 Nisan olduğunu şimdiden belirtelim 🙂

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler