Perşembe, Mart 28, 2024

Onaylandı: Samsung Galaxy S11 Snapdragon 865 ile testte görüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geliştirilmekte olan Samsung Galaxy S11 hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı. Snapdragon 865 çipseti ile birlikte piyasaya sürüleceğine artık kesin gözü ile baktığımız cihazın test sonuçları sızdırıldı. Biliyorum, akıllı telefonlar hakkında sızdırmalar “çokta güvenilir değil” olarak lanse ediliyor ama, bu veri sonuçları direkt testlerden sonra internette paylaşıldı.

Test Qualcomm Snapdragon 865 hakkında bilgiler veriyor

2020 yılı içerisinde Qualcomm Snapdragon 865 ile geliştirilen pek çok akıllı telefon ile tanışacağız. Burada hem fikir olmayan var mı? Potansiyel olarak her sene “daha hızlı” telefonlar satışa çıkıyor. Bu bir pazarlama stratejisidir. Yoksa ne vaat edecek firmalar?

Bu ayın başlarında ilk Snapdragon 865‘li bir Mockup cihaz piyasada dolanmaya başladı. Hatta bazı editörler test ettiler. Diğer Android cihazlar ile kıyaslandığında, dört göz ile beklenecek çok şeyin olduğu söyleniyordu. Ancak buna ben çok fazla inanmıyorum. Şubat ayı içerisinde Samsung Galaxy S11‘in gösterilmesi planlanırken, yeni amiral gemide Snapdragon 865 olması ilk etapta en yeni yonga setinde yüksek performansı işaret ediyor.

samsung galaxy s11 snapdragon 865

Fotoğrafa gelecek olursak, gelişmiş bir gece modu çekimi için 10 saniyeden fazla beklemek canınızı sıkabilir. Fakat bu süre 5 saniyeden daha kısa olursa, son kullanıcılar bu hızı olumlu karşılayacağı gibi, kaliteli çekimle birleştiğinde ortaya iyi sonuçlar çıkar. İşte Samsung Galaxy S11 için planlanan Snapdragon 865 tam olarak bu performanslar için çalışacak. Oyun ve videolar için gelişmiş çekirdek ve etkileşimi saymıyorum bile. (Ya da saymalı mıyız?)

Fakat yine de hız her zaman her şey anlamına gelmez. Daha fazla fotoğrafçılık, oyun ve 5G gibi veri bağlantı destekleri Snapdragon 865 için %35’e kadar daha fazla güç tasarrufu anlamına geliyor. Bu da bataryanızdan gidecek sürenin azalmasını sağlıyor. Yani daha fazla güç, daha fazla performans, daha uzun kullanım.

snapdragon 865 002

Snapdragon 865 eski nesile göre %25 daha hızlı

Qualcomm, Snapdragon 865 yonga setinin geçen seneki Snapdragon 855 işlemcisine göre yaklaşık %25 daha hızlı çalıştığını söyledi. Aslında test sonuçlarının rakamları ile kıyaslandığında bu sonuç doğru çıkıyor. Hatta bir kaç farklı testte bu rakam %47’lere kadar yükseliyor. Ancak konfetiyi patlatmadan önce bilmeniz gereken bir kaç şey var;

Test, Qualcomm’un yıllık düzenlenen Snapdragon Zirvesi’nde gazeteci dostlarımıza gönderdiği referans cihazlar üzerinde gerçekleştirildi. Sizce Snapdragon burada bir hata yapar mı? Yoksa en stabil cihazları hazırlayıp mı gönderir? Hadi ama..

Aşağıda gördüğünüz benchmark test sonuçlarına göz attığımızda Snapdragon 865 işlemcisi bulunan telefonların listesini ve aldığı sonuçları görüyorsunuz. Galaxy Note 10 Plus ve Qualcomm’un hazırladığı 855 Plus yonga seti kullanan OnePlus 7T listede karşılaştırıldı. Qualcomm’un hız iddiası 855 Plus değil. Bu testlerde 865, 855 Plus ile OnePlus 7T’den düşük, iki testten ortalaması alındıktan sonra daha iyi sonuç aldı.

snapdragon 865 benchmark sonuclari

Qualcomm Snapdragon 865 referans tasarım özellikleri

  • 2880×1440 px çözünürlük
  • 5.9 inç ekran
  • 128GB depolama
  • 4x A77 + 4x A55 CPU
  • 12GB LP5 çift kanallı RAM
Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler