Cuma, Nisan 26, 2024

PS5 Depolama Alanıyla Oyuncuları Üzecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

PS5, ilk defa 12 Kasım’da seçilen ülkeler için sonrasında 19 Kasım’da her bölge için satışta olacak. Bilmediğimiz bir şey var mı derseniz çok bir şey kalmadı. Ama hala şaşırdığımız bilgiler gelmeye devam ediyor.

Gelen bir başka bilgi ise depolama alanıyla ilgili. Konsolun zaten düşük bulunun depolama alanının aslında daha da düşük olacağı söylenmekte. Peki bu nasıl olacak?

PS5 depolama alanı iyice düşebilir

Konsol tanıtıldığı zaman NVMe SSD birimlerinin kullanıldığı ve depolama alanının 825 GB olacağı söylenmişti. Şimdi en yakın rakip Xbox Series X modelinde 1 TB depolama alanı var. Bu bile Sony’nin eleştirilmesi anlamına geliyor ama asıl şok bu değil.

PS5

Asıl şok ise bu alanın daha da düşük olacağı. Depolama alanı 825 GB ama bu alan içerisinde işletim sistemi için ayrılmış ek alan ve bir de arayüz için ayrılmış olan ek alan var. Ayrılmış alanların boyutlarının ise 161 GB olacağı söylendi.

Basit hesap yapalım. 825 GB alanımız vardı ama bu alanın 161 GB’lık kısmı zaten kullanılmış. Bize kalan alan ise 664 GB. Yeterli mi derseniz oyunlara bir bakın derim. Hele bir de şimdi oyunlarda yeni nesil konsola uygun grafiklerle gelecek ve boyutları çok daha yüksek olacak. Sony’nin buna yardımcı bir çözüm oluşturması, yeni bir yol bulması şart gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler