Salı, Ekim 22, 2024

PUBG Battlegrounds Baştan Sona Yenileniyor

Battle Royale oyunlarının ilk temsilcilerinden biri olan PUBG Battlegrounds, şu sıralar eskisi kadar popüler değil. Aslında bunun en büyük nedeni oyunun benzer yapımlara göre biraz daha eski kalmaya başlaması. Hem grafiksel anlamda hem de dinamikler anlamında yapımda bir yenilik şart. Görünen o ki yapımcı KRAFTON da öyle düşünüyor ki oyun için önemli bir değişim süreci başlatılıyor.

Firmanın yetkililerinin oyunun geleceği hakkında yaptıkları bir söyleşide, bundan sonraki süreçte oyun için nasıl ilerleneceği konusunda da detaylar veriliyor.

PUBG Battlegrounds için Unreal Engine 5 Dönemi

Gelen bilgilere göre yapılacak olan büyük güncelleme ile oyun Unreal Engine 5 oyun motoruna geçirilecek. Yeni oyun motoruna geçiş yapılması ise tüm dinamiklerin yeniden oluşturulması anlamına geliyor.

Bir kere çok daha iyi grafikler göreceğiz. Bunun yanında araçlar, karakter ögeleri ve benzeri detaylar da çok daha gerçekçi bir hal alacak. Buna harita dokularının da dahil olduğunu söyleyebiliriz.

PUBG Battlegrounds

Diğer taraftan Unreal Engine 5 oyun motorunun nimetlerinden biri olacak fizik özellikleri de sonuna kadar kullanılabilecek. Yani oyuncular etraftaki ögeleri parçalayabilecek, yok edebilecek ya da bu ögeleri kullanabilecek. Örnek vermek gerekirse, toprağa roket attığınız zaman bu roket ile minik bir hendek açıp, kendinize siper olarak kullanabileceksiniz.

Tabii ki şimdilik bahsedilen bu değişiklikleri anlatılanlar kadar biliyoruz. Unreal Engine 5 için yapılacak güncellemeden önce, harita gibi ögelerde tam olarak neyin değişeceği daha net bir şekilde gösterilecektir.

Oyun İçerikleri Yenileniyor

PUBG Battlegrounds Unreal Engine 5 güncellemesi sonrasında oynanış yapısında da değişiklikler olacak. Bu konuda en büyük yenilik yeni takım sistemi olacak. Oyuncular takım arkadaşlarıyla iş birliği yaparak rakip takımı alt etmeye çalışacak ki zaten benzer Battle Royale oyunlarında bu tür bir takım oyunu yapısını çok sık görüyoruz.

BENZER:  Epic Games 2024 Bahar İndirimleri Başladı! Oyun Önerileri

PUBG Battlegrounds

Silahlar için Ek Güncellemeler Göreceğiz

Oyuna biraz daha renk getirmesi adına oyunculara sunulacak olan ögelerin sayısı da artacak. Ekip çalışanlarının söylediğine göre artık düzenli aralıklarla yapıma yeni silahların eklendiğini göreceğiz.

Bunun dışında detaylı bir silah laboratuvarı bizi karşılayacak ve silahlarla ilgili ayarlar ve denemeleri bu bölümde gerçekleştirebileceğiz.

Yeniden Düzenlenen Oyun Sistemi

Unreal Engine 5 oyun motoru güncellemesi sonrasında oyundaki eşleştirme sistemi için de güncellemeler gelecek. Eşleştirmeler yapılırken benzer beceri seviyelerine sahip olan kullanıcıların net olarak belirlenmesi adına Eşleştirme Puanı sistemi olarak bildiğimiz MMR sisteminde güncellemeler yapıldığını göreceğiz.

Bu sistem güncellemesi daha adil eşleştirmelerle daha iyi maçların oluşturulmasını sağlayacak ama bunun dışında da yenilikler olacak. Oyunda yer alan botların da yetenekleri arttırılacak. Davranışları çok daha gerçekçi bir hale gelecek.

PUBG Battlegrounds

3.Parti Modlar ve Haritalar

Unreal Engine 5 oyun motoruna geçilmesinin en büyük avantajlarından biri, bundan sonraki süreçte 3.parti modların ve haritaların oyuna eklenebilecek olması. Geliştiricilerin kendi haritalarını oluşturup yayınlamalarına izin verilecek.

Tüm bu saydıklarımızın dışında da yenilikler olacak. Yeni hile sistemi, yeni kostüm ve içerikler gibi çok sayıda yeniliği göreceğiz. Güncellemenin ne zaman geleceği konusunda net açıklamalar yok. Fakat geniş çerçeveye bakacak olursak bu güncelleme 2024 yılı içerisinde sunulmuş olacak. Zira açıklamalar yapılırken de duyuru 2024 yılı yol haritası olarak yayınlandı.

YouTube video

silkroadgaminggentr

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • UE5, UE4 den daha iyi bir motor. Pozitif yönde etkileyebilir. Optimizasyon sorunlarını giderirseler bayağı iyi şeyler olur. Hali hazırdaki motor bir sürü sorun barındırıyor çünkü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler