Salı, Nisan 30, 2024

Razer BlackWidow V3 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mekanik oyuncu klavyesi pazarında öne çıkan birkaç marka var. Bunlardan birisi kesinlikle Razer. Bu zamana kadar iddialı birçok klavye modelini incelediğimiz markanın, bu kez yine bu alanda sunduğu klavyelerden biri olan BlackWidow V3 modelini ele alacağız.

Markanın iddialı switchleriyle öne çıkan klavye, hem teknik açıdan hem de tasarımsal açıdan neler sunuyor bakalım.

Razer BlackWidow V3 Tasarım Yapısı ve Malzeme

Önce klavyeyi bir tasarım olarak değerlendirelim. Tasarım açısından bakacak olursak model, düşük profilli sağlam bir kasa ile geliyor. Klavye boy olarak tam boy sınıfına girmekte. Numerik tuşların tamamını görebiliyoruz. Numerik tuşların hemen üzerinde de çok fonksiyonlu tekerlek ve medya tuşu yer alıyor.

Bu tuşlarla beraber parlaklık ayarından, ses ayarına kadar birçok ayarı yapılandırabiliyorsunuz.

Razer BlackWidow V3

Klavyenin çerçevesi çok uzun değil. Razer burada alanı güzel kullanmış. Klavye tam boy olmasına karşın çerçeveler kısmında çok uzun bir boşluk bırakılmadığı için fazla alan da kaplamıyor.

Kasa kısmında malzeme olarak ise alüminyum yapının kullandığını görüyoruz. Sağlamlık açısından bakacak olursak, kasa kısmında tercih edilen malzeme, klavyenin kullanım ömrünü arttıracak bir malzeme.

Razer BlackWidow V3

Modelde renk seçimi konusunda ise geniş bir aralığa yer veriliyor. Standart siyah seçeneğinin dışında;

  • Quartz
  • Halo Infinite
  • Bape Edition
  • EVISU Edition seçenekleri bulunuyor.

Özellikle şu özel renk seçeneklerin bir hayli ihtişamlı durduğunu söylemek lazım. Oyuncuların seveceği tasarım yapıları var.

Aydınlatma Desteği

Razer BlackWidow V3 oyuncu klavye, aydınlatma desteği konusunda da geniş bir RGB ışıklandırma ile karşımıza çıkıyor. Razer Chroma aydınlatma destekli olan klavye, dinamik oyun için aydınlatma özelliğine sahip olduğu gibi birçok ayrı ışıklandırma efektini de destekliyor.

150’nin üzerinde oyunda Razer Chroma entegrasyonu sunulduğunu biliyoruz. Bu destekli oyunlarda dinamik olarak ışıklandırma düzeni sunuluyor.

Razer BlackWidow V3

Kablo Yönetimi Artısı

Razer BlackWidow V3 oyuncu klavyesinin tasarımından söz ederken, bu kısmı mutlaka ele almak lazım. Razer, kablo yönetimi için güzel bir tasarım sunmuş. Kablonun herhangi bir yöne yönlendirilmesi ve artan kablonun saklanması için kablo olukları kullanılmış.

Şeffaf Anahtar Muhafaza Bölümü

Tasarım bölümünde şeffaf anahtarlardan da söz edelim. Anahtarlarda şeffaf yapının kullanılması bahsettiğimiz RGB ışıklandırmanın daha da öne çıkmasını sağlamakta. Renkler ve ışığın şiddeti daha doygun seviyede.

Razer BlackWidow V3

Bilek Desteği

Razer BlackWidow V3 oyuncu klavyesinin kutusundan bir de bilek desteği çıkmakta. Klavyenin hemen altına yerleştirebildiğiniz bilek desteği, sert plastik malzemeden üretilmiş.

Tam orta kısımda Razer logosunun da yer aldığı bilek desteği, iyi bir his bırakan güzel bir yüzey dokusuyla beraber geliyor. Bilek desteğinin eğimi de gayet yeterli. Kullanırken gayet rahat ediyorsunuz diyebilirim. Ama tabii ki kullanıp kullanmamak kullanıcılara kalmış bir durum.

Razer BlackWidow V3

Tasarım Detayları

  • Aydınlatma: Razer Chroma RGB aydınlatma
  • Bağlantı Tipi: Kablolu bağlantı
  • Medya Tuşları: Var
  • Kasa Malzeme: Alüminyum
  • Kablo Yönlendirme Kanalları: Var
  • Boyut: Tam Boy klavye

Razer BlackWidow V3 Teknik Özellikler Açısından Neler Sunuyor?

Tasarım bölümünde söyleyebileceğim ek bir şey yok. Geçelim teknik özellikler bölümüne. Burada en önemli olan şey tabii ki kullanılan anahtarlar ve tuş kapaklarının yapısı.

Razer bu modelde kendi anahtarlarına yer vermiş. Seride Razer Sarı ve Razer Yeşil anahtar seçenekleri var. Sarı anahtarlar biraz daha sessiz, dokunsal bir çarpma hissi olmaksınız yumuşak tuş vuruşları sağlayan anahtarlar. Bu anahtarlarda sesi daha da azaltmak adına ses sönümleyicilerin kullanıldığını da görmekteyiz.

Razer BlackWidow V3

Bize gelen modelde de olduğu gibi diğer seçenekte Razer Yeşil anahtarları bulunuyor. Bu anahtar ise oyun oynarken daha iyi performans ve daha iyi hassasiyet sunuyor. Dokunsal bir tasarım yapısına sahip olan anahtarlar, her tuş vuruşunda tatmin edici bir his yanında tatmin edici bir de ses veriyor.

Yeşil anahtarların daha belirgin tıklama sesinin olması ise doğrudan kullanım tercihini belirleyen bir durum. Belki oyuncular bu tür bir anahtarı sevebilir ama yazı yazıyorsanız veya günlük kullanım için de yararlanacaksanız, sesli olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Razer BlackWidow V3

Bunun dışında klavyede kullanılan anahtarların dayanıklılık konusunda da iddialı olduğunu söylemek lazım. Razer anahtarları, 100 milyon tuş basış ömrüyle beraber geliyor. Ayrıca gövde kısmında da tuş başlığını destekleyen çapraz gövde yapısı kullanılmış.

Bu şekilde tuş başlıklarının oynaması gibi sorunların da ortadan kaldırılması sağlanmış. Çapraz gövde yapısı, toza ve sıvılara karşı ek bir korumada sağlıyor ekleyelim.

Anahtar Özellikleri 

  • Tuş Ömrü – 100 milyon
  • Hareket Mesafesi – 4,0 mm
  • Çift Taraflı Duvarlar – Çapraz Gövdeler
  • Çalışma Noktası – 1,9 mm
  • Sıfırlama Noktası – 1,5 mm
  • Çalıştırma Kuvveti – 50 gram

Razer BlackWidow V3

Tuş Başlıkları Nasıl?

Anahtarlar kadar tuş başlıkları da önem arz ediyor. Razer tuş başlıklarında çift vuruşlu bir kalıplama ile üretilmiş olan başlıkları tercih ediyor. Ekstra kalın duvarlara sahip tuş başlıkları ABS malzemeden ve uzun sürede dayanması için tasarlanmış. Ayrıca burada tuşların üzerindeki harflerin silinmesi gibi bir sorununuzun olmadığının da altını çizelim.

Son Sözler ve Değerlendirme

Razer BlackWidow V3 oyuncu klavyesi, malzeme ve anahtar kalitesi açısından bakacak olursanız gayet güzel bir klavye. Anahtar seçimini de kendinize göre yaptıktan sonra, uzun süre kullanabileceğiniz bir oyuncu klavyesi diyebiliriz.

PCH Tavsiye Eder 2023

Artıları

  • Malzeme kalitesi yüksek.
  • Anahtar konusunda hem sarı hem de yeşil anahtarda yüksek dayanıklılık ve kalite sunuluyor.
  • RGB aydınlatması başarılı
  • Üst kısımda yer alan tekerler ve multimedya tuşu, kullanımı daha işlevsel hale getiriyor.

Eksileri

  • Fiyatı yüksek.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler