Salı, Nisan 30, 2024

Razer Kraken V3 Hypersense Oyuncu Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi serisi oyuncu ekipmanlarına alıştığımız Razer, yine iddialı bir oyuncu kulaklık modeliyle karşımızda. Razer Kraken V3 Hypersense oyuncu kulaklık, inceleme masamızın konuğu olacak.

Daha önce sitemizden Kraken V3 Pro modeli için de bir inceleme yapmıştık. Bu kez Hypersense modelini ele almış olacağız. Hadi bakalım bu kez oyunları neler bekliyormuş.

Razer Kraken V3 Hypersense Tasarım Detayları

Razer bu seride iki ayrı kritere dikkat etmiş diyebiliriz. Birincisi kulaklıkların rahatlığı. İkincisi ise kulaklığın şık bir görüntüye sahip olması. Tasarım konusunda iki kriter de sağlanmış diyebilirim.

Razer Kraken V3 Hypersense

Kafa Bandı Kısmı

Bu kısımda üst bölümde yine karakteristik hale gelmiş olan “Razer” yazısını görüyorsunuz. Kafa bandında üst kısımda da alt kısımda da siyah renk tercihi yapılmış. Razer yazısının yer aldığı bölüm deri hissi veriyor.

Kafanın üzerine temas eden kısımda ise yumuşak yastıkların kullanıldığını görüyorsunuz. Buradaki yumuşak yastık gerçekten başarılı. Kafanızın üstünde çok fazla baskı hissetmiyorsunuz. Uzun süre oyunda kalan ve kulaklık kullanan oyuncular için önemli bir artı.

Diğer taraftan kafa bandı için dereceli bir ayarlama sistemi de var. Kafanızın boyutuna göre yanlardan uzatma yapabiliyorsunuz. Burada çelik malzeme kullanılması da güzel olmuş. Dokuya baktığınız zaman ayar çubuklarının bir hayli sağlam olduğunu görüyorsunuz. 8 kademeye kadar ayarlama yapabiliyorsunuz.

Kafa uyumu olarak bakacak olursak, bu boyutlar rahatlıkla her kafaya uyacaktır diye düşünüyorum. Kendinize göre ayarlama yaparak kullanabilirsiniz.

Razer Kraken V3 Hypersense 8

Kulaklık Başları

Razer Kraken V3 Hypersense, kulaklık başlarında da kaliteli malzeme kullanımı ile öne çıkmış. Tıpkı v3 Pro modelinde olduğu gibi kulaklık başlarında, dış orta kısımda Razer logolu RGB aydınlatmaya yer verilmiş.

RGB aydınlatmanın etrafında delikli bir doku var ve gerçekten şık bir görüntü sunulduğunu söylemek lazım. Ayrıca kolay kullanım sunulması açısından kulaklık başlarında çeşitli kontrol butonlarına yer verildiğini de eklemiş olalım.

Kulaklık başlarında ses seviyesini ayarlayabileceğiniz bir tekerlek, Hypersense seviyesini kontrol etmek için bir buton ve mikrofon kontrol butonu yer alıyor.

Bunun dışında bir de mikrofon girişi olduğunu ekleyelim. Mikrofon tak çıkar olarak kullanılabildiği için istediğiniz zaman kulaklık başında yer alan jaka mikrofonu takarak kullanabiliyorsunuz.

Razer Kraken V3 Hypersense

Aydınlatma Durumu

Razer Kraken V3 Hypersense, RGB aydınlatmaya sahip demiştik. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi bu aydınlatmalar, kulaklık başlarının dış kısımlarında karşımıza çıkıyor. Razer Chroma desteğinin olduğu RGB aydınlatmada çok sayıda efekt desteğine ve oyunlara göre entegre dinamik tepki desteğine yer veriliyor.

Açıkçası oyuncu kulaklıklarında aydınlatma kullanılması bana çok mantıklı gelmiyor. Zira oyun sırasında zaten siz bunu göremiyorsunuz. Ama tabii ki oyuncu kulaklıklarında da RGB aydınlatma sevenler var.

Bu kullanıcıları baz alacak olursak V3 Hypersense modelinde sunulan aydınlatma da soft ve bir hayli şık duruyor diyebilirim.

Razer Kraken V3 Hypersense

Kulak Yastıklarını Nasıl?

İşte en önemli kısımlardan birisi burası. Kulak yastıklarının seçiminde Razer, iki farklı malzeme kullanmış. Dış çerçeve kısmında kulaklıklarda suni deri malzeme olduğunu görüyoruz.

Bu malzeme ek bir yalıtım sağlıyor ve gürültüler ile sesin aşırı derecede dışa çıkmasını engelliyor.

İç kısma geldiğimiz zaman ise hibrit kumaş adı verilen yumuşak bir malzeme kullanıldığını görmekteyiz. Burada da sanki kadife gibi bir his varmış gibi hissediyorsunuz.

Kulakta bir hayli rahat bir his bırakıyor. Uzun kullanımlarda da çok fazla terleme sorunu gibi bir sorun yapacağını düşünmüyorum. Ses yalıtımı için de yeterli buldum.

Unutmadan kulak yastıklarının iç malzemesinde de yine hafızalı köpük kullanıldığını da eklemiş olalım.

Kutu İçeriğinde Neler Var?

Razer Kraken V3 Hypersense, şık bir kutu ile geliyor. Markanın sıkça kullandığı yeşil tonlarının ve siyah tonlarının hakim olduğu kutunun içeriğinde ise çok fazla bir şey yok. Kulaklığın yerleştirildiği Premium his veren sünger çerçeveyi saymazsak, kutu içeriğini hemen aşağı ekliyorum.

  • Kulaklığın kendisi
  • Çıkarılabilir mikrofon
  • Belgeler ve kılavuzlar
  • Razer tarafından sunulan çıkartmalar

Kulaklık Ölçüleri

  • İç kulaklık çapı uzunluk: 62 mm
  • İç kulaklık çapı genişlik: 42 mm
  • Kablo uzunluğu: 2,0 m
  • Ağırlık: 344 gr

Razer Kraken V3 Hypersense Teknik Özellikleri Neler?  

Gelelim bu iddialı oyuncu kulaklığıyla beraber sunulan teknik özelliklere. Razer tüm seride kullandığı sürücüleri bu modelde de kullanmış.

Kulaklıkta Razer Triforce Titanyum 50 mm sürücüler yer alıyor. Razer patentli 3 parçalı sürücü tasarımı sunan kulaklıklar, yüksek ses doğruluğu sunuyor.

Genel ses performansına baktığınız zaman, tizlerin dengesinin gayet yerinde olduğunu görüyorsunuz. Özellikle oyunlar için düşünecek olursak, daha iyi rezonans ile beraber tam olarak daha net seslerin sunulması sağlanmış.

Razer Kraken V3 Hypersense

Ayrıca 3 parçalı bu sürücü tasarımının bass, tiz ve orta seslere ayrı ayrı odaklama sağladığını ve bu şekilde de benzer sürücülerde olduğu gibi tek aralıkta kalmadığını da belirtelim. İşte tüm bunlar, daha net ve daha canlı sesleri elde etmenizi sağlıyor.

Daha kararlı frekans tepkileri ile daha fazla detayı duyabiliyorsunuz. Küçük bir eleştiri de getirmek istiyorum. Kulaklığı oyunlarda denediğim zaman, ayrıntıların gayet net bir şekilde anlaşıldığını söyleyebilirim. Oyun açısından bakacak olursak ses ayrım performansı çok iyi.

Razer Kraken V3 Hypersense

Fakat müzik dinlemek istediğiniz zaman basslar biraz düşük kalıyor diyebilirim. Evet sesler yine çok net ama bassların bir tık geride olduğunu anlayabiliyorsunuz. Hedef kitlesinin oyuncular olduğunu düşünecek olursak, tabii ki bunu kesin bir eksi nokta olarak yazamayız.

THX Mekansal Ses Artısı

Kulaklık THX uzaysal ses özelliğine sahip. Bu da gelişmiş 7.1 surround ses sunulması anlamına geliyor. Özellikle oyunlarda büyük bir artı sağlıyorsunuz.

Şahsi denemelerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki silah sesleri, ayak sesleri gibi sesleri iyi analiz etmeniz mümkün. Oyunda size ekstra bir avantaj sağlamış oluyor.

HyperSense Artısı ve Oyunda Etkileri

Kraken V3 Hypersense, adından da anlayacağını gibi yine HyperSense destekli bir kulaklık olarak geliyor. Bir nevi titreşimli geri bildirim teknolojisi diyebileceğimiz bu sistem, adeta oyunu yaşamanızı sağlıyor.

Kulaklık başlarında yer alan dokunsal sürücüler, anlık olarak dokunsal geri bildirim gönderiyor ve kulaklıklar titreşerek size ek bir his sağlıyor. Diyelim ki oyunda sağ kısımdan bir mermi geldi. Sağ kulaklık başının titrediğini görüyorsunuz.

Gerçek zamanlı olarak sunulan geri bildirimler, oyun keyfinizi katlıyor diyebilirim. Üstelik bu özelliği kullanmak için ek bir yazılım düzenlemesi falan yapmanıza da gerek yok. Kulaklığı taktığınız gibi özelliği kullanabiliyorsunuz.

Kulaklık başında yer alan yoğunluk ayarlayıcı sayesinde de orta, yüksek ve düşük modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. İsterseniz bu özelliği kapatabiliryorsunuz.

Sadece oyunlarda değil, müziklerde ve standart kullanımlarda da bu özellikten yararlanmanız mümkün.

Razer Kraken V3 Hypersense 7

Razer Kraken V3 Hypersense Mikrofonu Nasıl?

Razer bu modelde tak çıkar mikrofon sunuyor. Kolayca ayarlanabilir olan mikrofonu kullanmadığınız zamanlar çıkarabiliyorsunuz. Hyperclear Cardioid mikrofonun arka plandaki gürültüleri engelleme ve net ses gönderme gibi özellikleri de var. Mikrofonun genel ses kalitesinin başarılı olduğunu ve ortam gürültülerini de iyi bir şekilde bastırabildiğini de ekleyelim.

Mikrofon Teknik Özellikleri

  • Mikrofon Tarzı: Ayarlanabilir HyperClear Kardioid mikrofon
  • Frekans Tepkisi: 100 Hz – 10 kHz
  • Mikrofon Hassasiyeti: -42 ± 3 dB
  • Alış Düzeni: Tek Yönlü

Bağlantı Durumu ve Platform Desteği

Bu modelde kablolu bağlantı sunuluyor. 2 metrelik kablonun ucu USB Type A türünde. Bu şekilde kulaklığı; bilgisayar, PlayStation ve Nintendo Switch ile kullanabiliyorsunuz.

Razer Kraken V3 Hypersense

Razer Kraken V3 Hypersense Tüm Teknik Özellikleri

  • İç Direnç: 32 Ω (1kHz)
  • Duyarlıklık: 96 dB (1 kHz)
  • Frekans Tepkisi: 20 Hz – 20 kHz
  • Sürücüler: Razer Triforce Titanyum 50 mm
  • Aydınlatma: Razer Chroma RGB, iki kulak başında da var.

Son Sözler ve Değerlendirme

Kraken V3 Hypersense incelememiz için sona geldik. Genel anlamda şunu söyleyebilirim ki bu modelde de Razer kalitesini göstermiş. Oyun için düşünecek olursak, hypersense gibi artılarla beraber tercih edilebilecek bir oyuncu kulaklığı. Odak müzik olacaksa belki farklı alternatiflere de bakılabilir.

PCH Ustun Performans 2023

Artıları

  • Hypersense teknolojisi özellikle oyunlar için güzel bir artı katıyor. Oyunun atmosferine daha fazla kapılıyorsunuz.
  • Kulak yastıklarındaki hibrit yapı güzel düşünce. Önde nefes alan bir kumaş ve kulak yastıklarının dış çerçeve kısmında deri malzeme kullanılması, hem konfor hem yalıtım sağlamış.
  • Malzeme kalitesi yüksek.

Eksileri

  • Kulak başları düz konuma gelmiyor. Kullanmadığınız zamanlarda boyunda taşımak biraz zor olabilir.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler