Perşembe, Mayıs 2, 2024

GamePower DAWN TG Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genelde fiyat performans serisi oyuncu ürünleriyle tanıdığımız GamePower, bu kez iddialı bir kasa ile karşımızda. Bitfenix mühendislerinin işbirliği ile hazırlanan GamePower DAWN TG, inceleme masamızın da yeni konuğu olacak.

Kasanın tasarımı ve dayanıklılığı konusunda söyleyeceğimiz çok şey var. O zaman sizi daha fazla bekletmeyelim ve incelememize doğru geçelim.

GamePower DAWN TG Kasa Tasarımı Nasıl?

Baştan belirtelim bu modelde mesh bir kasa yapısı göremiyorsunuz. Ön yan kısımda kanallar var ama kasaya mesh demek mümkün değil. Bu kanallar havalandırma performansına olumlu bir etki sunuyor bunu da eklemiş olalım. Kasa bu kısımlarda hava akışını sağlayabiliyor.

GamePower DAWN TG Kasa

Bunun dışında kasanın ön ve yanlarında temperli cam kullanıldığını görüyoruz. Sağ kısımda iç aksamı göreceğimiz bölümde kullanılan temperli camda herhangi bir karartma kullanılmazken, diğer tarafta ise temperli camda karartma olduğunu görüyoruz.

Kasanın bu kısımlarında en çok dikkat çeken bölüm ise RGB aydınlatmaları. GamePower, standart RGB aydınlatmalar sunmak yerine, ayınlatmayı desenler üzerinden yansıtmış. Gayet şık bir görüntü sunulmuş diyebiliriz.

GamePower DAWN TG Kasa

Ayrıca RGB aydınlatma konusunda bir de artı var. Kasanın ön kısmını çıkardığınız zaman, herhangi bir RGB kablosu görmüyorsunuz. Marka burada pin sistemine yer vermiş durumda. RGB aydınlatma, bu pinler sayesinde çalıştırılıyor. Bir hayli kullanışlı bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

Üst Tasarım Nasıl?

Yanlarda temperli cam olunca, üst kısımda sunulan tasarımın da önemi arttı. Zira kasanın hava akışının da yeterli olması lazım. GamePower DAWN TG, üst kısımda kullanıcılara manyetik bir plaka sunmuş. Herhangi bir deliğin bulunmadığı bu manyetik tabaka, muhtemelen kasayı kullanmadığınız zamanlarda, toza karşı ek bir koruma için düşünülmüş olabilir.

Bu tabakayı kaldırdığınız zaman ise alt kısımda mesh bir yapı ile karşılaşıyorsunuz. Üstte delikli manyetik bir filtre var ve alt kısımda tamamen mesh. Yine hava akışı için iyi bir tercih diyebiliriz. Yanların ve önün temperli cam olduğunu düşünecek olursak, üst kısmın mesh olmasının önemi büyük.

14

Bunun dışında üst panelde düğmeler ve portlar da yer alıyor. Üst kısımda;

  • Güç tuşu
  • Reset tuşu
  • LED butonu
  • Mikrofon girişi
  • Kulaklık girişi
  • 2 adet USB 3.0
  • 1 adet USB Type C portları yer alıyor.

gamepower dawn tg 010

İşlevsellik açısından bakacak olursak, bu portların da gayet yeterli olduğunu söylemek lazım. Özellikle üst kısımda kolay erişilebilir USB Type C bağlantısının olması artı.

RGB Aydınlatma Konusu

GamePower DAWN TG kasanın RGB aydınlatma konusuna biraz daha detaylı bakalım istiyorum. Üst bölümde de söylediğimiz gibi kasada RGB aydınlatma var. Burada desenli bir yapıya yer verilmiş ve şık bir görüntü sunulmuş.

gamepower dawn tg 009

Zaten ön kısımda aydınlatmanın pin aracılığıyla sağlandığını da belirtmiştik. Ek olarak bilmeniz gereken şey ise kasanın içerisinde kendisine ait bir RGB kontrolcüsünün bulunmuş olması. Kasayı anakart ile senkronize edebildiğiniz gibi RGB kontrolcüsünün de ayrı olması yine önemli artılardan biri.

Bu kontrolcü sayesinde kasanın üzerinde yer alan LED değişim butonunu kullanarak, ışıklandırma ayarlarınızı da yapabiliyorsunuz. Birçok farklı LED efekti de var.

gamepower dawn tg 007

Destekler: ASUS AURA Sync, RGB Fusion 2.0, AsRock Polychrome Sync, MSI Mystic Light Sync RGB destekleri var.

Temperli Cam Konusu

Kasada kullanılan temperli camda, benzerlerinden daha farklı bir yapı var. 3 tarafta da otomotiv sektöründe de kullanılan araç camı güvenlik filmleri kullanılmış. Hem biraz daha dayanıklı olan temperli camlar hem de herhangi bir kırılma durumunda parçalanmıyor ve kullanıcılar için koruyucu bir bariyer oluşturmuş oluyor.

Kasada yer alan temperli camlar için bir sağlamlık testi de yaptık. Videoda bu testi bulabilirsiniz. Tabii ki işin sonunda camı bir şekilde kırmayı başardık ama testi bir izleyin derim. 🙂

gamepower dawn tg 003

GamePower DAWN TG İşlevselliği ve İç Tasarımı

Gelelim kasanın iç bölümüne. İç kısımda kullanıcılara artılar sağlayacak ayrıntılar var. Bir kere hem güç kaynağı üzerinde hem de arka bölümde depolama birimleri için ek braketlere yer verilmiş.

Bu ek depolama birimleri kullanacaklar için güzel bir artı sağlamış. Bunun dışında kasada kablolama için ayrılan kanallar olduğu da gözüküyor. Bu kanalları kullanarak yapacağınız kablolama sonrasında, tüm kabloları tek bir kısımda toplayabiliyorsunuz. Buraya eklenen ek bir kapak sayesinde de kabloların gizlenmesi sağlanmış. Açıkçası hoş bir görüntü sunulmuş.

gamepower dawn tg 011

Kullanılan kapakla beraber iç tasarım düzenli ve şık duruyor. Tabii ki kablolama için biraz uğraştıktan sonra bu yapıyı yakalayabildiğinizi ekleyelim.

Bunun dışında kasa büyük ekran kartları için de uygun boyutlara sahip. Kullanıcılar hem dikey hem de yatay olarak GPU kullanabiliyorlar. Kutudan çıkan dikey GPU tutucu aparatı sayesinde, kartınızı bu şekilde de yerleştirebiliyorsunuz. 380 mm seviyesine kadar grafik kartı desteği var. Demek oluyor ki yeni nesil ekran kartları için de uygun kasalardan bir tanesi.

gamepower dawn tg 006 gamepower dawn tg 005

Fan Kısmı

Birazdan özellikler bölümünde fan desteğinden de söz edeceğiz ama önce kasa ile beraber gelen fanları bir ele alalım. GamePower DAWN TG modelinde, 3 adet önce ve 1 adet arkada olmak üzere 4 adet 120mm fan yer alıyor. Öndeki fanlar RGB değil. Zaten önde mesh bir yapı yok.

Arkada konumlandırılmış olan egzoz fanı ise RGB olarak geliyor. RGB bölümünde de belirttiğimiz gibi kontrolcüye bağlanarak fanın aydınlatmasının merkez LED düğmesinden kontrol edilmesi mümkün.

2 2

GamePower DAWN TG Ses Testi

  • Temperli Cam Açık Fan Hızı %30: 44.2 max dB
  • Temperli Cam Açık Fan Hızı %100: 48.6 max dB
  • Temperli Cam Kapalı Fan Hızı %30: 41.1 max dB
  • Temeperli Cam Kapalı Fan Hızı %100: 47.4 max dB

GamePower DAWN TG Sıcaklık Testi

GamePower DAWN TG Kasa

Teknik Özellikler Özet

  • Anakart Desteği: 275 mm’ye kadar Mini-ITX, MicroATX, ATX, E-ATX
  • E-ATX Anakart Desteği: 305mm x 275mm
  • Hava Soğutucu Yükseklik Desteği: 165 mm(6,5 inç)
  • VGA Uzunluk Desteği: 380 mm(15 inç)
  • Kablo Yönetim Desteği (Kablo Yönetim Kabini İle): 28 mm’ye kadar
  • 3,5″ Sürücü Bölmesi: 2+2
  • 2,5″ Sürücü Bölmesi: 4+1
  • Fan bağlantıları (Ön): 3 x 120mm veya 2 x 140mm (3x Dahili)
  • Fan bağlantıları (Üst): 2 x 120 mm veya 2 x 140 mm
  • Fan bağlantıları (Arka): 1 x 120mm (Dahil)
  • Fan bağlantıları (Alt): 1 x 120mm
  • Radyatör Desteği(Ön): 240mm x1/ 280mm x1/ 360mm x1
  • Radyatör Desteği(Üst): 240mm x 1 /280mm x 1
  • Radyatör Desteği(Arka): 120mm x 1
  • PCI-E Yuvaları (Dikey GPU Desteği için Dönüştürülebilir): 7 Yuva
  • G/Ç Bağlantı Noktaları: 2 x USB 3.0, Ses IO, USB Type-C x1
  • Güç kaynağı: ATX ve Standart / 220 mm’ye kadar
  • Boyutlar (G x Y x D): 220 mm x 485,5 mm x 449 mm
  • Ağırlık: 9.87 kg

GamePower Dawn TG Teknik Ozellikler

Son Sözler ve Değerlendirme

GamePower DAWN TG kasa için incelememizin de sonuna geldik. Şunu söyleyebiliriz ki gerek kullanılan malzeme kalitesi gerekse de şık tasarımıyla iddialı kasa modellerinden biri. İç kısımda kablolama konusunda sunulan avantajlar ve kapak bölümü için artılar var. Ayrıca ekran kartları için farklı yerleşim seçenekleri olması, depolama alanı desteği konusunda geniş seçenekler sunulması gibi avantajları da öne çıkıyor. Belki fiyatı da biraz daha uygun olsa, bu sınıfta daha çok tercih edilebilecek bir kasa modeli olabilirdi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Fiyatı çok pahalı maalesef yıllardır kasa üreten firmalara direkt bu şekilde kafa tutamazsın eyyyy gamepower yavaş yavaş bazı şeyler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler