Cuma, Nisan 26, 2024

Razer’ın Kurucu Ortağı Ve Mouse’un Öncüsü Robert Krakoff Vefat Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robert Krakoff

Oyun donanımı şirketi Razer‘in kurucu ortağı ve eski başkanı Robert “Razerguy” Krakoff geçen hafta 81 yaşında vefat etti. Krakoff‘un adını hiç duymamış olabilirsin ama onun geniş kapsamlı eserlerinden etkilenmiş olabilirsiniz.

1999’da Krakoff, ilk oyun faresinin arkasındaydı: Razer Boomslang. Sadece Razer’in devasa oyuncu mouse serisinin temeli olmakla kalmadı, aynı zamanda tüm oyun çevre birimi endüstrisini açık bir şekilde tartışmaya sürükledi. Aşağıda, Krakoff‘u 2002’de Razer Boomslang faresini tanıtan bir reklamda görebilirsiniz – profesyonel oyuncu Johnathan “Fatal1ty” Wendel ile birlikte Razer ile tarihi bir sponsorluk anlaşması imzalamış ve “e-spor” kelimesi sözlüğe girmeden çok önce bunu yapmıştı.

Razer Boomslang Mouse (2002)

Köken hikayeleri karmaşık olabilir ve Razer’ın hikayesi çoğundan daha karmaşıktır. Razer aslında 2005 yılına kadar bir şirket değildi – o sırada diğer farelerden çok daha yüksek çözünürlükte 2000 dpi’de bir farenin hareketlerini izleyebilen bir opto-mekanik kodlama tekerleği icat eden Kärna adlı bir varlığın ticari markasıydı. (Evet, optik fareler bir şey haline gelmesine rağmen, tekerlekler üzerinde yuvarlanan ilk oyun faresi .)

Kärna 2001’de iflas etti ve Krakoff, 2005’te şu anki CEO Min-Liang Tan ile birlikte Razer şirketini kurdu, ancak hiçbiri oyun faresini icat etmedi: Bu vaka çalışması (pdf), Fitch adlı bir pazarlama ajansının tüm Razer markasını nasıl yarattığını anlatıyor, adı, ikonik üç başlı yılan logosu, web sitesi, ambalajı ve en önemlisi Boomslang farenin tasarımı ve mühendisliği dahil.

Bunların hiçbiri tartışılamaz: Razer’in ilk basın açıklaması, Boomslang’ın “Fitch, Inc. tarafından kärna için tasarlandığını” söylüyor.

Razerzone

1999 yılında ki razer’ın sitesinden bir görüntü.

Ama aynı zamanda “Razer’in genel müdürü Robert Krakoff” dan da alıntı yapıyor — ki bu sadece şirketin ilk on yılı için halka açık yüzü olmayacak ve değişmeyecek, aynı zamanda bir şirketin en erişilebilir halka açık yüzlerinden biri olarak inanılmaz bir izlenim bırakacak. bunu bilmek büyük bir zevk.

Razerguy’dan satın aldığın her Razer ürünüyle ilgili küçük bir mesaj alırdın ve herkese açık e-posta adresi sadece gösteriş için değildi. Hayranlarına cevap verdiği ve neredeyse hiç takipçisi olmayan cılız gazetecilerle röportaj yapmak için olduğu biliniyordu. Bazen onlara iş verirdi. Facebook sayfasına göre, Ucla’da gazetecilik okudu, ancak bunu bir futbol bursuyla yaptı.

Razer’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Herkes tarafından RazerGuy olarak bilinen Kurucu Ortak ve Fahri Başkan Robert Krakoff’un vefatından dolayı üzgünüz” dedi . “Robert’ın sarsılmaz dürtüsü ve oyun tutkusu devam ediyor ve hepimize ilham vermeye devam ediyor.” ile sözlerini bitirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler