Cumartesi, Nisan 27, 2024

Rus Casuslar, Koronavirüs Aşı Formülünü Çalma Peşinde

Paylaş

silkroad gaminggentr

2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri öncesinde seçim ağlarına sızan Rus siber casusluk grubu şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Kanada’da da yürütülen araştırmacıların koronavirüs aşısına ait bilgilerini çalmaya hazırlanıyor.

Bu üç ülkenin hükümetleri 16 Temmuzda APT29 veya “Cozy Bear” olarak bilinen grubun, aşı geliştirme çabalarını hedeflediğini belirten bir uyarı yayımladılar. Rusya’nın Milli İstihbarat Servisi olan FSB ile bağlantılı olan grup, 2016 yılı seçimleri öncesinde, Demokratik Ulusal Komite ağlarına girmeyi başarmıştı.

On yılı aşkı süredir, Rus casuslar terabaytlarca verileri çaldılar, milyonlarca bilgisayarın kontrolünü ele geçirdiler ve milyarlarca doları cebe indirmeyi başardılar. Ukrayna’nın elektriğini kapattılar ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dahil olmak üzere başka bölgelerdeki seçimlere alet oldular.

Ruslar, aşıyı ilk bulan ülke olma peşinde

Amerikan istihbarat yetkilileri, Rusların diğer ülkelerin çabalarını sabote etmek için değil, kendi aşılarını daha hızlı geliştirmek için araştırma çalmayı hedeflediklerini söylediler. Siber güvenlik uzmanları, küresel halk sağlığında büyük olasılıkla çok az ani hasar olduğunu söylediler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler